Med över 40 miljoner USD insamlade är DAO på väg att köpa en kopia av USA:s konstitution


Källa: AdobeStock/James Steidl

ConstitutionDAO, en decentraliserad autonom organisation (DAO) som bildades för att slå samman medel i ett försök att bjuda på en sällsynt, första upplaga av den amerikanska konstitutionen, har samlat in över 40 miljoner USD – två gånger mer än auktionshuset Sothebys övre uppskattning.

Dokumentet är ett av endast 13 bevarade exemplar av första upplagan från en upplaga av 500 som ursprungligen tryckts och kommer att auktioneras ut på torsdag av det stora auktionshuset. Sotheby’s har värderat dokumentet mellan 15 miljoner USD – 20 miljoner USD.

DAO, som bildades bara i torsdags, började samla in kapital via insamlingsplattformen Juice kartong. Inom de första 12 timmarna lyckades den samla in cirka 3 miljoner USD, och nya medel fortsatte att komma in varje sekund eller så. Med tillstånd av några valar, av vilka en donerade 4 miljoner USD, hoppade det totala antalet donationer från 13 miljoner USD till 27 miljoner USD på några timmar på onsdagen.

Med 15 timmar kvar till auktionen uppger webbplatsen för närvarande bara att över 40 miljoner USD har samlats in hittills och att ”den totala insamlade summan kommer inte att återspeglas här, inte heller på några andra sajter relaterade till detta projekt, förrän efter att auktionen är över .”

I synnerhet, Metaversal, en riskstudio och ett investeringsföretag fokuserat på icke-fungibla tokens (NFT), bidrog med 1 miljon USD och tillkännagav sitt stöd via klubbhuset app på tisdagen, en handling som fick donationer att ta fart.

”Med ConstitutionDAO vill vi att människor ska uppleva konstitutionen bortom museikontexten där den bara är en artefakt från det förflutna”, säger Julian Weisser, en kärnbidragsgivare till ConstitutionDAO. ”Vi är överlyckliga [Metaversal] är involverad i detta historiska projekt som tillåter människor att delta med rikedomen i detta dokument och anledningen till att det bestämdes.”

Från och med mottot ”vi avser att lägga konstitutionen i händerna på folket”, har DAO ständigt uppdaterat sin webbplats för att återspegla nya mål. ”Det är otroligt viktigt att vi håller magin igång för att positionera oss så starka som möjligt. budgivare eftersom vi inte har vunnit auktionen ännu”, sa Munam Wasi, en kärnbidragsgivare, i DAO:s discord-server efter att den förnyade webbplatsen gick live.

Under tiden, Endaoment, en blockchain-baserad ideell organisation, kommer offentligt att visa DAO för att följa Sotheby’s know-your-customer (KYC) krav.

”Det här avtalet ger ConstitutionDAO vår juridiska status och tillåter oss att tillhandahålla kritisk infrastruktur och stöd för att ta hand om konstitutionen, om budet skulle lyckas,” sa Endaomens Twiter-konto.

Skulle gruppen vinna budet skulle de påstås lägga ut dokumentet offentligt.
____

Reaktioner:

____

Läs mer:

– En ”DAO” har samlat in över 2,7 miljoner USD för att skaffa ett sällsynt tryck av USA:s konstitution
– Sotheby’s Bored Ape NFT-auktion lockar nästan 20 miljoner USD i bud

– Hur Wu-Tang Clans album på 4 miljoner USD återspeglar kryptoetos
– Det är så DAOs tar en större roll i DeFi- och NFT-sektorerna

– Varför DAO är viktigt för digital konst
– Varför DAOs & Token-baserad styrning är en fantasi
____
(Uppdaterad kl. 09:59 UTC med reaktioner.)

Source link