Män som spetsade en Crypto YouTubers kaffe för att stjäla mynt som skickats till fängelse i 3 år


Källa: Adobe/Kemedo

Två sydkoreanska YouTubers som rånade en annan kryptosändare genom att spika dem med sömntabletter och stjäla tokens till ett värde av 660 000 USD, har dömts till tre år bakom lås och bom – efter att en oenighet om att dela vinsten av deras beteende i sociala medier gick över styr.

EDaily rapporterade att två män, vid namn Kwon och Im, båda beskrivna som kontorsarbetare i åldern 44, dömdes till tre års fängelse, samt fyra års skyddstillsyn, förutom 120 timmars samhällstjänst och 40 timmars utbildning efter att ha drogat en man som av media endast av juridiska skäl utnämns till A.

Trion, en gren av Seouls centrala distriktsdomstol hörde, hade varit med och drivit en populär kanal med kryptotema. Det verkar som att A var sändaren och att Kwon och Im troligen arbetade bakom kulisserna på produktion eller hade mindre roller på kanalen, med A som ”ansikte” för kanalen.

Rätten hörde att de tre personerna ”bråkade” över en mängd olika frågor, inklusive ”fördelningen av vinster” som togs upp via kanalen förra året.

När A inte gick med på Kwon och Ims krav och hotade att sluta på kanalen hörde rätten att Kwon och Lim på kvällen den 27 juni stoppade sömntabletter i en kopp kaffe som A hade druckit. När A senare kollapsade stal duon A:s mobiltelefon, plånbok, laptop och officiella sigill (används för att verifiera finansiella transaktioner i Sydkorea).

Dagen efter upptäckte A att duon hade ”använt de stulna föremålen” för att överföra ospecificerade kryptotillgångar till ett värde av knappt 660 000 USD från A:s plånböcker till sina egna konton.

Kwon och Im verkar dock ha drabbats mycket snabbt av ångerkval. Efter att A ringde dem följande dag fortsatte de att återbetala YouTubern 446 000 USD. Och i ett uppenbart försök att övertala A att inte väcka åtal erbjöd de sedan sin tidigare kollega ytterligare 330 000 USD.

Den presiderande domaren konstaterade att denna uppenbara ångerattack var anledning till mildhet, men sa att deras handlingar ändå var ”fördömliga i ljuset av deras handlingars karaktär” såväl som ”omfattningen av deras vinster”.
____
Läs mer:
– Kryptosäkerhet 2022: Förbered dig på fler DeFi-hack, utbytesavbrott och Noob-misstag
– Kryptobaserad penningtvätt fortsätter att öka, DeFi får en större roll

– ”Romantiskt inblandade” 3,8 miljoner USD XRP-tjuvar skickade till fängelse i 7 år
– Metaverse erbjuder en framtid full av potential – även för terrorister och extremisterSource link