Luna hoppar när Terra ber 38 miljoner USD från gemenskapen för att finansiera ett hemligt sportsamarbete


Källa: AdobeStock / Andreas Prott

Terra medgrundaren Do Kwon har begärt TerraUSD (UST) 40m från communityn, ett decentraliserat stabilt mynt som körs på Ethereum (ETH), för att finansiera ett Terra Brand-partnerskap med en hemlig sportfranchise som beskrivs som ”en av de fyra stora amerikanska professionella sporterna ligor” – ser Terras ursprungliga mynt LUNA hoppa idag.

Klockan 10:49 UTC på tisdagsmorgonen handlas Luna för 51,8 USD, en ökning med 11,5 % under de senaste 24 timmarna. Samtidigt, om man ser till dess prestanda på längre sikt, har myntet fallit med 22% under den senaste veckan och 44% under den senaste månaden, medan det apprecierade med 3 432% under det senaste året.

LUNA 24h prisdiagram. Källa: coingecko.com

Teamet, skrev Kwon, begär 38,15 miljoner USD ”till franchisen” från den gemensamma poolen för att finansiera ett femårigt exklusivt partnerskapsavtal ”för att marknadsföra Terra-varumärket över olika delar av sin hemmaarena och dess TV-nätverk som ett av dess ledande partners.”

När det gäller denna ’redigerade franchise, sa Kwon att:

”Förslaget omfattar en legendarisk sportfranchise och ett känt namn i en av de fyra stora amerikanska professionella sportligorna – NFL, NBA, NHLoch MLB.”

Han avstod från att avslöja identiteten på franchisen med hänvisning till juridiska skäl.

Kwon tillade att villkoren för affären redan har förhandlats fram, vilket innebär att den gemensamma poolen kommer att behöva betala 37,5 miljoner USD under loppet av fem år (eller 7,5 miljoner USD per år). Poolen måste också betala 650 000 USD för att ”täcka kostnader för konstruktion, renovering och omdesign.”

Kwon sa att ekosystemet för decentraliserad finans (DeFi) har prövat många sätt, inklusive olika former av ”bribooors, threadooors, incentivizoooors”, för att locka nya investerare, och tillade att det också borde utnyttja nya möjligheter när de presenterar sig själva.

”Detta är en av dessa möjligheter. Det är dags att smälta samman den verkliga världen med metaversen. Vi skulle vilja föreslå ett nytt initiativ för gemenskapsutgifter – det första i sitt slag i branschen”, sa han.

Om affären genomförs, skulle de insamlade UST 40 miljonerna delas ut till en multisig-plånbok som kontrolleras av Terra Community Trust (TCT), som är avsedd att hålla och förvalta medlen i samhällets bästa intresse.

”TCT har satts upp så att Terra Community Pool (dvs. DAO) är förmånstagaren av trusten, där de tre utvalda förvaltarna är skyldiga att agera på uppdrag av förmånstagarens vilja – Terra Community Pools styrningsresultat i tillämpliga fall som detta fall”, avslutade Kwon.

De tre förvaltarna inkluderar två förvaltare och en verkställare, varvid medlemmarna är:

  • Enforcer – Gabriel Shapiro (General Counsel på Delphi Labs)
  • Förvaltare – Remi Tetot (medgrundare av RealVision)
  • Förvaltare – Ryan Moore (Partner vid Medbrottsling Blockchain & Styrelseledamot i Draft Kings).

Kwon beskrev TCT som ”en första i sitt slag juridisk strukturering för en DAO”, som, även om den skapades för detta ändamål, senare kan användas av samhället ”för att utföra åtgärder i enlighet med framgångsrika förvaltningsförslag där en juridisk person kapabla att underteckna kontrakt och distribuera medel till relevanta motparter behövs eller på annat sätt är lämpligt.”

____

Läs mer:
– Polkadot, Terra, ’Most Promising’ för 2022, säger Panteras Morehead
– Ethereums position som DeFi-ledare utmanas av Terra, BSC, Solana, Avalanche – JPMorgan

– LUNA på väg upp när sydkoreansk stad överväger Terra Stablecoin-förslag
– Valar utgör mer än hälften av Stablecoin-volymen, Tether tappar dominansSource link