LooksRare överträffar OpenSea NFT-volymen med 20 gånger färre användare


Källa: Adobe/vectorstory

Ser Rare ut, en ny marknadsplats för icke-fungibel token (NFT), har överstigit 931,33 miljoner USD i handelsvolym sedan den officiella lanseringen den 10 januari. Under samma tidsperiod, den stora NFT-marknadsplatsen Öppet hav har registrerat en volym på 219,2 miljoner USD, enligt data från Dune Analytics.

LooksRare har tagit med totalt 7 964 användare sedan lanseringen, medan 165 177 användare har interagerat med OpenSea sedan 10 januari.

Därför kan man dra slutsatsen att LooksRare har överträffat OpenSea med 4,25x när det gäller handelsvolym med 20x färre användare.

Detta varma välkomnande kan tyda på att OpenSea, som har varit den dominerande aktieägaren på NFT-marknaden, så småningom kan ha hittat en värdig och utan tvekan mer decentraliserad konkurrent.

Samtidigt har LooksRare, som beskriver sig själv som ”den community-first NFT-marknadsplatsen”, försökt en så kallad ”vampyrattack” på OpenSea, som är en term inom decentraliserad finans (DeFi) som tyder på att en konkurrent syftar till att locka användare genom att erbjuda överlägsna incitament.

Till skillnad från OpenSea, belönar LooksRare användare med sin ursprungliga LOOKS-token för att de deltar. I själva verket hävdar den att ”100 % av LooksRares handelsavgifter omfördelas proportionellt till LOOKS-aktörer.” Detta utöver insatsbelöningar, som skulle vara i form av LOOKS-tokens.

”Vi, NFT-communityt, är trötta på att inte bli tagna på allvar av marknadsledare. Vi är trötta på avplattformandet av kreatörer och beslutsfattarna som värdesätter affärer framför gemenskap, som söker börsnotering [initial public offering] istället för att gynna de samhällen som fick dem dit. Så vi bygger något bättre. Något som belönar, stärker och ger tillbaka till dig – plattformens användare och skapare”, sa LooksRare i ett blogginlägg.

Plattformen har också en bättre avgiftsstruktur jämfört med konkurrenten OpenSea, och erbjuder 2% avgifter på grundförsäljning och inga avgifter på privat försäljning. Tvärtom har OpenSea en fast avgift på 2,5 % på varje transaktion.

Noterbart har LooksRares handelsvolym fått en del att misstänka tvätthandel. Journalisten Colin Wu hävdade att på grund av mekanismen för transaktionsutvinning har LooksRare ett stort antal upprepade falska transaktioner. ”Transaktionsvolym på Meebits har nått 52 771 ETH. Valar upprepar ständigt transaktioner för att få tokens.”

Plattformen hävdar dock att den totala mängden LOOKS som tjänas som handelsbelöningar varje dag är fast, och att det gör det mycket dyrt att tvätta handeln. ”Tvätthandlare kommer inte att ha någon garanti för mängden belöningar de kommer att få, och kommer också att behöva betala minst en avgift på 2% för varje handel, så det kommer inte att vara en effektiv strategi”, sa teamet.

Klockan 11.25 UTC handlas LooksRares infödda token LOOKS till 4,52 USD, en ökning med 19,3 % under de senaste 24 timmarna, enligt CoinGecko.

____

Läs mer:
– NFTs 2022: Från årets ord till vanliga adoptioner och nya användningsfall
– Students Selfie NFT-kollektion går upp 876 % i 24h volym

– OpenSea ser enorma volymer, samlingar vinner popularitet när NFTs boom 2022
– Insiders förutspår: NFTs ”Gateway Drug to Crypto”, fler länder kan anta Bitcoin 2022

– Unstoppable Domains nya funktion tillåter Ethereum, Polygon-inloggning med NFT-domäner
– Topp 20 NFT-marknadsplatser där du kan köpa och sälja digitala samlarföremål

Source link