Litecoin släpper sin mycket efterlängtade uppdatering av fungibilitet och skalbarhet


Källa: AdobeStock / Tim

Litecoin (LTC) har släppt sin efterlängtade uppgradering av fungibilitet och skalbarhet Mimblewimble Extension Block (MWEB) efter nästan två år av utveckling, testning och revision. Detta anses vara en av Litecoins mest betydande uppgraderingar hittills.

”Efter år av hårt arbete är vi äntligen redo att släppa MWEB,” sa Charlie Lee, skaparen av Litecoin, förklarar att uppdateringen kommer att vara en del av Litecoin Core 0.21.2 release-kandidaten. Den kommer också att inkludera den säkerhets- och integritetsförbättrande Taproot-uppdateringen, som aktiverades av Bitcoin (BTC) redan i november.

”Planeringen, utvecklingen och nu aktiveringen av MWEB har varit en sann samhällsinsats, som började med flera år av donationer från Litecoin-supportrar över hela världen, och kulminerade med David Burketts hängivenhet och uppmärksamhet på detaljer; som ledde projektet.” tillade Lee.

Mimblewimble (MW), ett protokoll skapat av den anonyme ”Tom Elvis Judesor”, har fått sitt namn från en besvärjelse i Harry Potter bokserie. Protokollet kommer med bland annat Confidential Transactions, vilket gör transaktionsbelopp okända, samt myntblandaren CoinJoin, enligt Litecoin Foundation.

Dessutom står MWEB:s EB för Extension Blocks, ett förslag som ursprungligen lades fram av Bitcoin-utvecklaren Johnson Lau 2012. ”Utbyggnadsblock kan ses som en sammankopplad ”angränsande kedja” (eller, föreställ dig en parallell motorväg) som löper bredvid Litecoins huvudkedja, ” sa Litecoin Foundation och tillade att det finns broar för att förbinda dessa två kedjor.

Detta tillåter användare att växla mellan kedjor när de vill, vilket ökar fungibiliteten och integriteten i motsats till huvudkedjans mer genomskinliga karaktär.

”MWEB är ett avgörande nästa steg i Litecoins utveckling”, citeras MWEB:s huvudutvecklare Burkett. ”Den valfria konfidentialitet MWEB ger ger användaren anmärkningsvärda och nödvändiga skydd för små vardagliga föremål, till löner eller till och med att köpa ett hem.”

På grund av blockkedjornas natur är transaktioner och detaljer om transaktioner offentliga och lättillgängliga för alla. Ibland kan detta ställa till problem, särskilt när sekretess krävs. MWEB-fungibilitetsfunktionen syftar till att lösa detta problem genom att tillåta användare att välja att delta i konfidentiella transaktioner.

Samtidigt, nu när MWEB är tillgängligt, behöver Litecoin-gruvarbetare börja signaleringsprocessen, vilket är ett sätt att godkänna och rösta på en ny uppdatering. När den erforderliga tröskeln på 75 % har nåtts kommer aktiveringsdatumet att låsas och MWEB går live.

Vid lunchtid på tisdagen handlas det 22:a myntet efter börsvärde, LTC, till 110 USD, en ökning med 4 % under de senaste 24 timmarna. Den har varit oförändrad den senaste veckan. Totalt sett är myntet ner 27% på en månad och 15% på ett år.

____

Läs mer:
– Litecoin MimbleWimble-koden kan vara klar ”tidigt 2021”
– Nytt kryptoförbud, nytt index, Litecoins MimbleWimble Testnet

– Litecoins Lee erkänner att tweet är skruvat, förnekar ansvar för falska nyheter
– 13 000 sydkoreanska bankomater för att möjliggöra Litecoin-uttag

– AMC för att lägga till Ethereum-, Litecoin- och BCH-betalningar vid sidan av Bitcoin
– PayPal UK kliver in i Bitcoin & Crypto Waters också

Source link