Letar du efter ett land med den tydligaste kryptoskattepolicyn? Kontrollera den här listan


Källa: Adobe/amirul syaidi

Den europeiska mikrostaten Liechtenstein kom in som landet med den tydligaste kryptoskattepolitiken för 2021, medan Tyskland, som kom in som nummer fyra, såg en av de bästa förbättringarna sedan förra året, en ny rapport från konsultjätten PwC har funnit.

Efter Liechtenstein rankades Australien och Malta som de andra och tredje tydligaste kryptoskattepolicyerna. USA kom in som nummer 14, efter att ha gjort något högre poäng i år jämfört med förra årets rapport.

Andra populära jurisdiktioner för företag som arbetar i kryptorymden, som Singapore och Hong Kong, kom på femte respektive sjua plats, visade rankningen.

Rapporten, med titeln PwC årliga globala kryptoskatterapport 2021, rankade länder enligt 19 bedömningskriterier för att avgöra hur tydlig och heltäckande deras skattevägledning för digitala tillgångar är.

Rapporten noterade att de flesta av de högst rankade länderna från förra året också gjorde det bra i årets rapport, där Malta, Australien, Schweiz och Singapore alla ökade sina poäng jämfört med förra året.

Den tillade att Tyskland steg avsevärt i årets rapport på grund av ett utkast till dekret som släpptes i juli 2021 om skattebehandling av digitala tillgångar. Tyskland hoppade från att vara rankad som 20th bästa landet för klarhet i kryptoskatt förra året till 4th det här året.

Några av länderna i rankingen. Källa: PwC

Rapporten noterade vidare att El Salvador, som gjorde bitcoin till lagligt betalningsmedel 2021, fortfarande inte har någon formell vägledning om hur digitala tillgångar ska beskattas, förutom ett undantag från kapitalvinstskatt för affärer mellan bitcoin (BTC) och den amerikanska dollarn .

Samtidigt fann en undersökning i rapporten också att de flesta jurisdiktioner fortfarande inte erbjuder någon vägledning om hur digitala tillgångar ska beskattas. Andelen länder som saknar vägledning har också vuxit avsevärt från förra året, visade PwC:s data.

Efter jurisdiktioner utan vägledning var det näst vanligaste alternativet att behandla krypto som immateriell egendom för skatteändamål, följt av en bred kategori ”andra”.

Rapporten tillade att bland de länder som har skattepolitik som faller i kategorin ”andra” är Kanada bland de stora länderna som har valt att behandla krypto som en vara i inkomstskattesyfte.

Källa: PwC

____
Läs mer:
– US domstol tipsar IRS kan ha brutit mot Coinbase-användarens integritetsrättigheter vid skatterevision
– Kryptofans bygger upp sin makt när s-koreanska politiker försenar kryptoskatt

– ”Nytt slag” när stora kryptobörser uppmanas att betala brittisk teknikskatt
– IRS-varning: Skattemannen kommer – för krypto värda ”Billions of Dollars”.

– Argentina U-aktiverar kryptoskatt med ny förordning
– USA:s regerings skatteplaner för orealiserade vinster kan också drabba krypto ”miljardärer”.Source link