Lärare i Ontario fortsätter att investera i FTX som inte är tillgängligt i Ontario


En isbrytande bana av Wards Island Ferry på frusna Lake Ontario i Toronto. Källa: Adobe/Reimar

En Ontario-baserad organisation med ansvar för att administrera pensioner för lärare återigen investerade under FTXs senaste insamling, men invånare i denna kanadensiska provins kan fortfarande inte använda FTX.com.

FTX Trading Ltd., ägaren och operatören av den stora kryptobörsen FTX, sa att de stängde en insamling på 400 miljoner USD i serie C – vilket höjde värderingen av företaget till 32 miljarder USD.

Bland deltagarna finns Ontario Teachers’ Pension Plan Board, en oberoende organisation som ansvarar för att administrera förmånsbestämda pensioner för skollärare i den kanadensiska provinsen Ontario. Styrelsen hävdar att den hade 227,7 miljarder USD i nettotillgångar den 30 juni 2021.

Men i synnerhet är Ontario en begränsad marknad för FTX. Börsen säger att det ”kan finnas partiella begränsningar” i vissa jurisdiktioner, ”potentiellt inklusive” Kanada, medan ”FTX inte heller ombord på några användare från Ontario.”

Och det är inte första gången heller: organisationen meddelade redan i oktober förra året att deras Teachers’ Innovation Platform (TIP) hade deltagit i finansieringsrundan på 420 miljoner USD för FTX. ”TIP fokuserar på tillväxtkapital- och riskkapitalinvesteringar i företag, som FTX, som använder teknologi för att forma framtida marknader”, sa de då.

Samtidigt, enligt FTX:s vd Sam Bankman-Fried, kommer de ”att se efter att fortsätta interagera med tillsynsmyndigheter för att underlätta åtkomst till digitala tillgångar på ett säkert och överensstämmande sätt.”

Det är inte bara FTX som kan hamna i regulatoriska problem om det erbjuder tjänster till invånare i Ontario. I december 2021, Ontario Securities Commission varnade investerare att cryptoasset plattform Binance är oregistrerad i Ontario, därför inte auktoriserad att sälja några derivat eller värdepapper i provinsen.

Under tiden inkluderar andra deltagare i denna senaste FTX-insamling Temasek, Paradigm, NEA, IVP, SoftBank Vision Fund 2, Lightspeed Venture Partners, Steadview Capital, Tiger Global, och Insight Partners, bland andra.

Detta är också den tredje insamlingen under de senaste sex månaderna för FTX.com, vilket ger det totala insamlade beloppet till 1,8 miljarder USD, där FTX:s värdering stiger med över 75 % under den perioden.

Tillkännagivandet angav vidare att FTX växte ”avsevärt” sedan företaget värderades till 25 miljarder USD i oktober 2021 – FTX Tradings användarbas är upp 60 % och dess genomsnittliga dagliga handelsvolym ökade med 40 % och nådde cirka 14 miljarder USD i daglig volym, sa de .

Enligt företaget deltog alla ”investerare som är involverade i serie C-höjningen samtidigt i det tidigare tillkännagivna FTX USA Serie A finansieringsrunda” som värderade FTX US till 8 miljarder USD.

____

Läs mer:
– Trender för kryptoreglering 2022: Fokus på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer
– Crypto Fundraising 2022: Fler VC-, Metaverse-, Gaming- och regulatoriska frågor

– Kryptoutbyten 2022: Fler tjänster, mer efterlevnad och konkurrens
– FTX US får 400 miljoner USD uppsving för att konkurrera med Coinbase, Binance, Kraken & Co i USA
– FTX lanserar en Blockchain & Web 3-fond på 2 miljarder USD

– Ethereum ETF:er kämpar i Europa, men se stigande volymer i Kanada
– Kanadensiska skattemyndigheten lanserar revision för att motverka skatteflykt från kryptoSource link