Länder lämnar USD-standarden, de behöver en Bitcoin-strategi


Nedan är ett direkt utdrag av Marty’s Bent Issue #1126: ”Dedollarisering accelererar.” Anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Ovan är ett utdrag ur en artikel publicerad i Al Mayadeen i går morse som belyser en annan domino som faller i en trend som vi har följt i flera år i den här trasan; länder som bestämmer sig för att bedriva utrikeshandel med sina inhemska valutor istället för att använda dollarn. Tidigare har det mesta fokuserats på energihandel mellan länder. Petrodollarsystemet gör det så att enskilda länder måste lösa sina oljeaffärer i USD-termer eftersom det har blivit den dominerande beräkningsenheten för internationell handel. Allt eftersom tiden går och andra länder blir allt mer missnöjda med den amerikanska regeringens försök att polisa världen och oroliga över den takt som dollar skapas i, har de börjat arbeta för att bedriva handel utan att involvera den amerikanska dollarn i ett försök att separera sig själva politiskt och från valutarisk.

Att Ryssland och Indien beslutar att bedriva vapenhandel med rubel och rupier som avvecklingsvalutor är ytterligare ett steg bort från dollarhegemoni på den internationella scenen. Detta kanske inte är en stor sak när det gäller storleken på den ekonomiska aktiviteten som avvecklas utanför USD-reservsystemet. Det är dock en mycket stark signal till resten av världen att dollarn inte är så klibbig som den har varit de senaste fem decennierna. Många länder är trötta på att tillgodose en uppsvälld och oansvarig amerikansk federal regering som verkar satsa på prestige från en annan era som inte nödvändigtvis har förtjänats under de senaste decennierna för att hävda dollardominans över resten av den globala marknaden. Vi borde inte bli förvånade över att länder börjar vända sig bort från dollarn.

Med detta sagt är det bättre för Ryssland och Indien att ha en bitcoin-ackumuleringsstrategi och en avsikt att anta en Bitcoin-standard över tid, för även om de gör upp sina affärer utanför dollarsystemets ramar konkurrerar deras valutor fortfarande med bitcoin, de bästa pengarna människor någonsin kommit i kontakt med.

Havet på valutamarknaderna börjar skumma. Power-spelare tar positioner och fler kommer att börja märka detta förr eller senare. Se till att du kommer ombord på det fartyg som har störst sannolikhet att navigera i allt flyktigare hav.

.Source link