Kryptoutbyten och Bitcoin-prisspårare bland Venezuelas mest besökta webbplatser


Källa: AdobeStock/Zerophoto

Venezuelas president Nicolás Maduro och hans kohorter har länge slagit på trumman om att skapa en ”kryptodriven ekonomi” – men det verkar som om budskapet antingen har nått fram till medborgarna eller så har venezuelaner antagit krypto på egen hand.

Per månatlig webbtrafikdata från SimilarWeb och Alexa är några av de mest besökta webbplatserna i landet nu kryptospelsajter, börser och kryptoprisspårare.

Den hårt sanktionerade Maduro-regimen, som har varit i konflikt med USA och dess allierade i många år nu, kanske inte har gått så långt som att anta bitcoin (BTC) som lagligt betalningsmedel, El Salvador-stil.

Men vissa kanske hävdar att det lade grunden för El Salvadors flytt. Washington-ledda sanktioner har i huvudsak avstängt handeln ovanför styrelsen med de flesta internationella aktörer. Och det verkar som att Maduro har gett statliga företag grönt ljus att genomföra under-radaraffärer med kryptotillgångar snarare än fiat, som betalningsmedel.

Detta har lett till att den venezuelanska staten samlat på sig en ansenlig ”stash” av både bitcoin och ethereum (ETH). Kassorna har stärkts ytterligare av kryptogruvdrift – med till och med armén beordrades att gå in.

Dessutom har regeringen gett ut sitt eget, påstådda oljestödda mynt med namnet petro (PTR), som den har hävdat har funnits använda på ”internationella” platser.

Dessutom accepterar ett bländande stort utbud av företag i landet – från snabbmatsrestauranger till bensinstationer, varuhus och snabbköpskedjor – vanliga tokens som BTC, ETH och stora altcoins.

Utomeuropeiska venezuelaner och familjemedlemmar har också uppmuntrats att överföra krypto till släktingar i landet med hjälp av det statligt drivna Patria plattform.

Faktiskt bara Facebook.com, den Google hemsida och Youtube placerad högre än Patria på Alexa-webbplatsen och slog ut Google Venezuela, Instagram, Amazon, och Wikipedia.

Kryptobörsen Binances webbplats blev nummer 21 på Alexa-listan, följt av prisspåraren CoinMarketCap. Andra framstående var kryptospelen Block Farm Club och Axie Infinity (vid #28 respektive #30, och bitcoin-annonsnätverket CoinPayU på #33.

I SimilarWeb-listan låg Patria utanför topp 10 på #12, men CoinMarketCap, som förra månaden låg på #12, placerade sig högre än den gjorde på Alexas lista – på #19.

Det fanns också en plats på #28 för BTC-prisspåraren PooCoin, medan Binance rankades som #23. Andra prisspårare gillar CoinGecko medverkade också – och FreeBitcoin.in rankad som #41, flera platser före sådana som LinkedIn, Microsoft, och Pinterest.

Däremot hamnade inte en enda webbplats med kryptotema på SimilarWebs globala topp 50, inte heller motsvarande Alexa-lista.

____

Läs mer:
– I Venezuela regerar USD, inte Bitcoin, fortfarande högst – Rapport
– Bitcoin Pay får draghjälp i Venezuela medan krypton tar fart i Argentina

– Venezuela betalar iranska, turkiska företag i Bitcoin – Rapport
– Venezuelansk detaljhandelstungvikt börjar acceptera Bitcoin, Altcoins

– Venezuelas arméingenjörer börjar bryta Bitcoin
– Bitcoin i Venezuela: Saving The People From InflationSource link