Kryptospel kan bli Blockchain ’Killer App’, säger Atari Exec


Källa: Adobe/velirina

Ett Atari chef har antytt att skalbarhet för kryptospel en dag skulle kunna överskugga all annan blockchain-teknikrelaterad aktivitet kombinerat – och förklarar att kryptospel ”kan bli en blockchain-mördarapp” eftersom ”det finns mycket fler spelare än vad det finns handlare över hela världen.”

Maxime Bucaille, produktchef hos den stora videospelstillverkaren Atari, talade vid en konferens som anordnades av CoinGecko som heter ”NFTs Gone Wild”, på en panel som heter ”What’s Next for Crypto Games?” Bucaille förklarade att Atari, en gång världens största spelföretag, hade fokuserat på blockchain sedan ”tidigt 2020” – och hade främst fokuserat på ”utbildning” och ”investeringar”.

Han tillade dock att företaget nu ”utvecklade en metavers”-produkt som skulle ”komma online under andra kvartalet” av räkenskapsåret 2022.

Bucaille lade till,

”Vi är verkligen hausse på blockchain. Det mesta av vår tid ägnas nu åt blockchain [developments].”

I samma panel talar Robbie Cochrane, medgrundare och COO för ChainGuardians, en sci-fi-inspirerad metavers och non-fungible token (NFT)-plattform, hävdade att Ataris drag ”visar upp kraften i interoperabilitet” – en faktor som han hävdade ”inte existerar” utanför blockkedjefältet.

Evenemanget leddes av Ethan Ng, medgrundare och VD för WonderHero, som menade att det fanns ännu mer potential för tillväxt på området eftersom ”även icke-spelare kan bli involverade” i blockchain-spel. Han hävdade att det fanns möjligheter för ”kommentatorer, publikmedlemmar och andra [non-gaming] innehållsskapare” för att inte bara engagera sig utan också ”få betalt” för sina bidrag.

Men Cochrane och Bucaille var överens om att när det gäller game-fi har branschen fortfarande många floder att korsa.

Game-fi hänvisar till fenomenet där spelare i praktiken kan tjäna pengar på sitt spelande eller tjäna tokens genom att spela. Tidiga spel-fi-pionjärer inkluderar speltitlar som du kan spela för att tjäna som t.ex Sky MavisAxie Infinity, som tillåter sina spelare att samla ihop kryptotillgångar genom att tjäna pengar i spelet, samt skapa och sälja NFT.

Många har skyndat sig att kalla game-fi för nästa stora tillväxtmotor i kryptorymden, men både Cochrane och Bucaille uppgav att play-to-earn fortfarande var i sin ”upptäcktsfas” – trots den skyhöga tillväxten av Axie Infinity.

Cochrane sa:

”Alla bevittnar tillväxten av Axie, och den potential som den har att störa länders ekonomier. Men det finns utmaningar med att upprätthålla den tillväxten.”

Både han och Bucaille var överens om att problem kunde uppstå när Axie Infinity når ”topp” tillväxt, eller om dess användaranvändning börjar platåa eller till och med minska.

Däremot uppgav Cochrane att hans eget företag ”fortfarande inte har aktiverat vår fulla play-to-earn-ekonomi”, och tillade att andra i utrymmet hade ”att stänga av” sina egna play-to-earn-funktioner efter en månad för ytterligare finjustering.

Atari-chefen instämde och påpekade det faktum att i fallet med de första decentraliserade utbytena var förvirring vanligt och det var ”inte förrän Uniswap [UNI] kom in att rätt modell hittades.”

Men, noterade han, ”fortfarande vet de flesta människor inte hur man köper på Uniswap, och de tenderar istället att köpa [tokens] på major [centralized] utbyten” som t.ex Myntbas. Detsamma är, ansåg han, för närvarande sant för game-fi.

Deltagarna fick också säga sitt om metaversens framtid. Cochrane påpekade betydelsen av det faktum att traditionella spel-IP:er (innehavare av immateriella rättigheter) ”går in i de metaversala och decentraliserade ekonomierna.” Han gav exemplet Dencentraland’s partnerskap med varumärken som t.ex Southeby’s och Coca Cola.

Bucaille sa det Meta’s (företaget tidigare känt som Facebook) senaste metaverse pivot var ”spot on”, förklarar att metaverse i huvudsak är ”sociala medier 2.0.”

Han sa:

”I metaversen kan du visa upp [a more] sann version av dig själv. Att köpa skinn i metaversen har mer värde än att köpa en Louis Vuitton jacka, eftersom [the place] där du har mest exponering är där du investerar mest.”

____

Läs mer:

– Spela-för-tjäna-spel erbjuder alternativ för unbanked i Sydostasien
– Spela för att tjäna pengar blomstrar: från Axies till Lightnite, här är vad som finns där ute

– Spel driver fortfarande Blockchain Dapp-industrins tillväxt
– Alternativ dyker upp när blockchain-spelindustrin försöker avvärja Steam-förbud

– Blockchain-spel ”kan vara nyckeln till massadoption”, Outpacing DeFi, NFTs
– Kryptospel exploderar in i den lekfulla framtiden

– KuCoin satsar 100 miljoner USD på Metaverse
– Priserna på Metaverse, NFT och speltoken stiger när Facebook blir metaSource link