Kryptomarknadsentimentet stiger något på en vecka, blodigt på en dag


Källa: iStock / Laurence Dutton

Den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadsentimentpoängen (sentscore) för tio stora kryptotillgångar steg från 4,9 som registrerades för sju dagar sedan till 5,05 – tillbaka på den nivå som sågs för två veckor sedan, enligt analystjänsten för marknadssentiment. Omenics. Dessutom finns det ett enstaka mynt i den positiva zonen under den senaste veckan – men fyra i den negativa zonen under de senaste 24 timmarna.

Sammantaget har veckan varit grön för de första 10 mynten på listan, där sex av dem har sett en ökning i sina respektive poäng – två till och med tvåsiffriga. Dessa är cardanos (ADA) 16 % och tether (USDT) 13 %, vilket gör dem till veckans vinnare. Medan bitcoin (BTC)s sentscore ökade nästan 6% under de senaste sju dagarna, följt av binance coin (BNB)s 5%, såg ethereum (ETH) och polkadot (DOT) sina poäng öka med 3%.

När det gäller de röda mynten är den högsta minskningen den för crypto.com (CRO), som har sjunkit nästan 10%. Det följs av USD-mynt (USDC)s nästan 7 %, XRP:s 3 % och cosmos (ATOM) är också nästan 3 %.

Som sagt, ATOM är det enda myntet i den positiva zonen denna vecka, och står på gränsen till det med en poäng på 6. Majoriteten av andra mynt står mellan USDC:s 5 och BTC:s 5,9, medan XRP, CRO och BNB ligger under poängen 5 – men går inte ner i den negativa zonen.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten*:
Tolkning av sentscores skala:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3,9: något negativt område
– 4 till 5,9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Källa: Omenics, 13:01 UTC

Om vi ​​tittar på det totala sändresultatet för dessa 10 mynt under de senaste 24 timmarna, finner vi det på 4,3. Ungefär som att kryptomarknaden har blivit blodig under de senaste dagarna, så har sändscores gjort det: alla tio är nere, och särskilt det. Den högsta bland dessa är ADA:s 24 %, följt av XRP:s 19 %. Andra tvåsiffriga fall inkluderar ATOM, BTC och BNB (mellan 11% och 13%), medan de återstående myntens poäng är nere mellan 4% och 19%. Medan USDC och ATOM har poäng på 5,6 respektive 5,4, är resten under 5. BTC står för närvarande på 4,9 och ETH på 4,6. Dessutom finns fyra mynt i den negativa zonen: BNB, ADA, XRP och CRO.

Daglig förändring av Bitcoin sentscore under den senaste månaden:

Källa: Omenics

När vi nu fokuserar på veckoprestanda för de 25 mynten bortom topp 10-listan, finner vi att 11 av dem har sett sina skickade resultat öka under denna tidsram. Högst bland dessa är OMG:s 18%, följt av monero (XMR)s nästan 7%. När det gäller sentscore-sänkningarna är den högsta 17% registrerad av chainlink (LINK), med yearn.finance (YFI)’s 11% i andra hand. Det minsta att falla är 0x (ZRX) med 1%. Inga mynt är i den positiva zonen, två har poäng över 5 (uniswap (UNI) 5,1 och XMR 5,3), nem (XEM) är i den negativa zonen med 3,7, och resten ligger inom intervallet 4-4,9.

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentimentet, som aggregerar sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamenten baserat på deras proprietära algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, ”Omenics samlar trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg på sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållsentiment”, och tillägger senare, ”Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med ytterligare tre vertikaler för teknisk analys, myntfundamental och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikt för varje mynt.” För närvarande betygsätter de 35 kryptotillgångar.Source link