Kryptomarknadsentimentet stiger igen, Bitcoin och Ethereum båda i positiv zon


Källa: iStock/da-kuk

Kryptomarknadsentimentet steg igen förra veckan, vilket markerar den tredje veckan i rad med förbättrat sentiment bland kryptomarknadsaktörer. Enligt tjänsten för analys av marknadssentiment Omenicsden genomsnittliga 7-dagars sentimentpoängen (sentscore) för 10 stora kryptotillgångar nådde så högt som 5,41 idag, upp från 4,86 ​​för en vecka sedan och 4,39 för två veckor sedan.

Myntet med det starkaste sentimentet bland de tio bästa mynten som Omenics spårade den här veckan var bitcoin (BTC) med en 7-dagars genomsnittlig sentscore på 6,4. Det är väl inom den zon som definieras som ”något positivt” av Omenics, och är upp från en poäng på 5,7 från förra veckan. Det enda andra myntet från topp 10-listan som finns i denna zon är ethereum (ETH), med en sentscore på 6,1, upp från 5,5 förra veckan.

Alla andra stora mynt i listan var i den ”neutrala” zonen, visade data från Omenics.

Det mynt med störst sentimentnedgång jämfört med förra veckan var stablecoin USD-myntet (USDC), som faktiskt var det enda myntet från topp 10 som såg en nedgång i sentimentet. Myntet föll från en sentscore på 4,9 förra veckan till 4,5 idag.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten*:
Tolkning av sentscores skala:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3,9: något negativt område
– 4 till 5,9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon

Källa: Omenics, 12:46 UTC

De 24-timmarssända poängen för de 10 mynten visar att sentimentet kring BTC har blivit ännu starkare under det senaste dygnet, med sentimentet stigande till 6,5. ETH var dock bland de mynt som hade en lägre sentscore idag jämfört med för veckan som helhet, och kom in med en 24-timmars sentscore på 5,9.

Bland de andra spårade mynten såg cardano (ADA) den mest betydande nedgången i sentiment under den senaste dagen jämfört med veckan. Under de senaste 24 timmarna har ADA haft en sentscore på 4,7, en minskning från veckopoängen på 5,1. På samma sätt presterade polkadot (DOT) också sämre på kort sikt, med sentscore som sjönk till 5,1 för dagen jämfört med 5,4 för veckan.

När det gäller stabila mynt var bilden blandad, med tether (USDT) som såg ett avsevärt lägre sent resultat på 5,4 för den senaste dagen jämfört med 5,8 för veckan, medan USDC såg en något högre poäng och steg till 4,7.

Daglig förändring av Bitcoin sentscore under den senaste månaden:

Källa: Omenics

Genom att bredda räckvidden till att täcka alla de 35 kryptotillgångarna som spåras av Omenics, kan vi se hur bitcoin återigen har blivit det favoritmynt på marknaden. Den mest populära kryptotillgången kom in med det högsta sentimentet av alla spårade mynt, följt av ETH och synthetix (SNX), som var de enda tre mynten i den positiva zonen.

Längre ner på listan fick uniswap (UNI), algorand (ALGO) och tron ​​(TRX) också starka sentscores på 5,7, 5,6 respektive 5,5 – allt högre än förra veckan.

Exklusive stablecoins var de tre mynten med det svagaste sentimentet den här veckan nem (XEM), ontologi (ONT) och vechain (VET), med sentscores på 3,9, 4,2 och 4,6. Av alla spårade mynt var XEM det enda myntet med en sentscore i den negativa zonen.

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentimentet, som aggregerar sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamenten baserat på deras proprietära algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, ”Omenics samlar trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg på sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållsentiment”, och tillägger senare, ”Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med ytterligare tre vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikt för varje mynt.” För närvarande betygsätter de 35 kryptotillgångar.
____Source link