Kryptomarknadsentimentet sjunker


Källa: iStock/da-kuk

Trots att den knappt klamrade sig fast vid den positiva zonen förra måndagen, har sentimentet på kryptomarknaden fått en hit under den senaste veckan. Jämfört med förra veckans 6.02 är den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadsentimentpoängen (sentscore) för tio stora kryptotillgångar 5,47 idag, enligt data från tjänsten för marknadssentimentanalys. Omenics.

Crypto.com-mynt (CRO), är veckans vinnare eftersom det förblev nästan oförändrat. De högsta förlusterna ses av XRP och cardano (ADA), vars sentscores sjönk över 15%. Men andra droppar är också anmärkningsvärda. Polkadot (DOT):s sentscore sjönk med 10%, medan bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) minskade nästan 10%. Binance coin (BNB) minskade 8 %, tjudra (USDT) 7 %, medan USD coin (USDC) och litecoin sjönk med över 4 %.

Det är då inte konstigt att antalet mynt i den positiva zonen också sjönk: från fyra för en vecka sedan till två nu, de två är BTC och ETH. BTC föll också utanför 7-8 poäng territoriet. Cardanos släpp tryckte den under poängen 5, medan resten står mellan 5 och 5,7.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten*:
Tolkning av sentscores skala:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3,9: något negativt område
– 4 till 5,9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Källa: Omenics, 10:33 UTC

Samtidigt är 24-timmars sändscore för samma 10 mynt lägre än förra måndagen, för närvarande på 5,35 jämfört med 5,75 för en vecka sedan. Endast tre mynt är gröna idag: CRO med en ökning på 3 % till sin sentscore, BTC med 0,7 % och BNB med 0,4 %. Den högsta minskningen är USDC:s 5%. Dessutom är både BTC och ETH – de enda mynten som finns kvar i den positiva zonen – nära att lämna den. Den förstnämndes sentscore är för närvarande 6,2 och den senares är 6. USDC, XRP och ADA är under 5, men inte lägre än 4,6, medan resten ligger i intervallet 5,1-5,7.

Daglig förändring av Bitcoin sentscore under den senaste månaden:

Källa: Omenics

Veckan har inte heller varit bra för de 25 mynten utanför topp 10-listan, som också har betygsatts av Omenics. Alla är röda och många med tvåsiffrigt fall. Den högsta minskningen till en sentscore är OMG:s 25%, följt av chainlinks 21%. Ytterligare fjorton mynts sändscores föll med 10%-19%. Den minsta nedgången är tillverkarens (MKR) 3 %, där REN:s 5 % tar andraplatsen och tron ​​(TRX) 6 % den tredje. På tal om det, TRX är det enda myntet i den positiva zonen på den här listan, som står på gränsen till den, med poängen 6. Det har också skett en betydande omsvängning i antalet mynt över och under poängen 5, med de flesta av dem under den. Dessutom är en – OMG – nu i den negativa zonen (3.9). Elva återstående mynt står i 5-5,7-zonen.

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentimentet, som aggregerar sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamenten baserat på deras proprietära algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, ”Omenics samlar trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg på sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållsentiment”, och tillägger senare, ”Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med ytterligare tre vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikt för varje mynt.” För närvarande betygsätter de 35 kryptotillgångar.Source link