Kryptomarknadsentimentet minskade för tredje veckan i rad


Källa: iStock/Koonsiri Boonnak

Sentimentet på kryptomarknaden sjönk för tredje veckan i rad, och står nu ganska nära bottenraden i intervallet 5-6. Den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadsentimentpoängen (sentscore) för tio stora kryptotillgångar är 5,18 idag, medan den var 5,22 för en vecka sedan, enligt uppgifter från analystjänsten för marknadssentiment. Omenics.

Endast fyra av de tio mynten är i grönt, med tether (USDT) som tar ledningen igen, efter att ha stigit med 6 % under de senaste sju dagarna. Precis bakom den finns algorand (ALGO) med en ökning till sin sentscore på 5 %, följt av ethereum (ETH) nästan 4 % och cardano (ADA) 2 %.

Å andra sidan är crypto.com-mynt (CRO) veckans mynt med den största förlusten, efter att ha sett en nedgång till sin sentscore på nästan 11%. Polkadot (DOT), XRP och USD-mynt (USDC) följer det, med fall på över 6 %. Minst att minska är binance coin (BNB) och bitcoin (BTC) med 3% respektive 2%.

Samtidigt har det skett ytterligare ett skifte på topplatsen. Ethereums uppgång i kombination med bitcoins fall gjorde att ETH kunde ta sig till förstaplatsen på denna lista, med en poäng på 6,3, jämfört med BTC:s 6,1. Inget annat mynt är i den positiva zonen. Fyra är i intervallet 5-5,7 och fyra är i intervallet 4,3-4,7.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten*:
Tolkning av sentscores skala:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3,9: något negativt område
– 4 till 5,9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Källa: Omenics, 11:34 UTC

Samtidigt är 24-timmars sentscore för närvarande 4,74, jämfört med 4,95 som registrerades förra måndagen. Alla utom ett mynt är nere idag. Detta gröna mynt är XRP, vars poäng är upp med 3 %, vilket gör det till dagens vinnare. Dropparna är stora i jämförelse. Högst bland dessa är BNB:s 9%, följt av ETH:s 6%. De minsta är USDC:s 1% och BTC:s 0,7%. Samtidigt har bara fyra mynt nu poäng över 5, dessa är BTC (5,6), USDT (5,6), ETH (5,3) och ALGO (5,3) – vilket betyder att det inte finns några mynt i den positiva zonen. Å andra sidan finns det inga mynt i den negativa zonen ännu, även om ADA är på gränsen till det med poängen 4. Andra mynt har sentscores mellan 4,1 och 4,6.

Daglig förändring av Bitcoin sentscore under den senaste månaden:

Källa: Omenics

Omenics betygsätter totalt 35 mynt, så om vi tittar på de 25 mynten utanför topp 10-listan finner vi att de flesta av deras skickade poäng har sjunkit under den senaste veckan: 15 för att vara exakt. Vechain (VET) och litecoin (LTC) sjönk mest – över 9%. Den lägsta är synthetix network token (SNX) 1%. Den högsta bland ökningarna är WAVES:s 16%, medan andraplacerade monero (XMR) poäng är upp 8%. Den minsta är 0,6% av OMG. Som sagt, OMG förblir det enda myntet i den negativa zonen, eftersom dess ökning inte räckte för att pressa det från 3,9 över 4-strecket. Majoriteten av mynten på denna lista ligger i 4-4,9-zonen, sex har poäng mellan 5 och 5,6, och det finns inga mynt i den positiva zonen.

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentimentet, som aggregerar sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamenten baserat på deras proprietära algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, ”Omenics samlar trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg på sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållsentiment”, och tillägger senare, ”Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med ytterligare tre vertikaler för teknisk analys, myntfundamental och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikt för varje mynt.” För närvarande betygsätter de 35 kryptotillgångar.Source link