Kryptomarknadsentimentet faller ytterligare när Ethereum går in i den neutrala zonen


Källa: iStock/da-kuk

Sentimentet på kryptomarknaden tog en vändning till det sämre den här veckan, med de flesta stora mynt som fick en lägre sentimentpoäng (sentscore) idag jämfört med förra måndagen. Det 7-dagars glidande medelvärdet av sentscore för tio stora kryptotillgångar låg på 4,85 idag, en minskning från 4,96 för en vecka sedan, enligt tjänsten för marknadssentimentanalys. Omenics.

Noterbart är att inget mynt på vår lista den här veckan lyckades komma över poängen 6, vilket är tröskeln för vad Omenics refererar till som ”något positivt.”

Ethereum (ETH), som fortfarande är myntet med högst sent resultat, sjönk från en poäng på 6,1 förra veckan till 5,9 idag, och gick in i den zon som Omenics kallar ”neutral” när det gäller sentiment. Samtidigt såg bitcoin (BTC) en minskning från 5,9 förra veckan till 5,8 idag, även kvar i neutralt territorium.

Samtidigt var binance coin (BNB), litecoin (LTC) och stablecoin USD coin (USDC) de enda mynten som fick en högre sändscore denna vecka jämfört med förra veckan. Alla andra mynt förblev antingen oförändrade eller såg deras sentiment förvärras denna vecka.

Sentimentförändring bland de 10 stora mynten*:
Tolkning av sentscores skala:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3,9: något negativt område
– 4 till 5,9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon

Källa: Omenics, 13:12 UTC

Samtidigt ser man på 24-timmars sentscore en något annorlunda bild, med ETH som nu stannar i positivt territorium som det enda myntet från topp 10, med en poäng på 6,1. Vidare visar denna kortare tidsram att bitcoins sentiment har fallit längre in i den neutrala zonen med en läsning på 5,7. Inga mynt hade en sentscore på mindre än 3,9, vilket indikerar negativt sentiment.

Genomsnittet för 24-timmars sentscore låg på 4,97 denna vecka, oförändrat från i måndags, men upp från 4,74 för två veckor sedan.

Daglig förändring av Bitcoin sentscore under den senaste månaden:

Källa: Omenics

Att zooma ut för att täcka de 35 bästa mynten efter börsvärde, som inkluderar alla mynt som betygsatts av Omenics, avslöjar hur tungt sentimentet har varit den senaste veckan. Bilden här är ungefär densamma som för de 10 bästa mynten, med inga mynt för närvarande i den zon som Omenics bedömer som positiva i termer av sentiment.

Närmast ett positivt sentiment bland alla de 35 bästa mynten var återigen ETH, med sin poäng på 5,9. Utanför topp 10 kom uniswap (UNI) och cosmos (ATOM) båda in med en 7-dagars sentscore på 5. Förutom dessa kom de flesta andra mynt in med en 7-dagars sentscore på mellan 4 och 4,8, vilket är i den neutrala zonen. De tre mindre stora altcoins nem (XEM), OMG och QTUM var de enda mynten som hade 7-dagars sentscores i negativt territorium, visade Omenics data.

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentimentet, som aggregerar sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamenten baserat på deras proprietära algoritmer.

Som deras webbplats förklarar, ”Omenics samlar trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg på sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållsentiment”, och tillägger senare, ”Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med ytterligare tre vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikt för varje mynt.” För närvarande betygsätter de 35 kryptotillgångar.Source link