Kryptomarknadsentimentet faller, Bitcoin och Ethereum ut ur den positiva zonen igen


Källa: iStock / Easyturn

Efter en liten och kortvarig förbättring föll marknadssentimentet ytterligare en gång under den senaste veckan. Den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadsentimentpoängen (sentscore) för tio stora kryptotillgångar ligger idag på 5,06, medan den för en vecka sedan stod på 5,16, enligt tjänsten för marknadssentimentanalys. Omenics. Noterbart är att det inte finns fler mynt i den positiva zonen bland de första 10 mynten, och bara ett bland alla rankade mynt.

Till skillnad från för en vecka sedan, när alla mynt utom ett var gröna, är den här veckan alla utom två röda. De två vinnarna är USD coin (USDC), som har ökat med 18 %, och chainlink (LINK), vars sentscore ökade med 5 %.

Bland de röda mynten var den största nedgången nästan 20 %, registrerat av XRP. Ett annat tvåsiffrigt fall är tether (USDT) på 14%. Ethereum (ETH), bitcoin (BTC), crypto.com-mynt (CRO), binance-mynt (BNB) och cardano (ADA) – alla såg nedgångar i sina respektive sentscores mellan 9% och 7%. Slutligen sjönk polkadot (DOT) mindre än 1 %.

Minskningen av det övergripande marknadssentimentet återspeglas ytterligare i antalet mynt inom den positiva zonen – det finns inga denna vecka. Nedgångarna i BTC:s och ETH:s sentscores tryckte båda under poängen 6. Listan leds nu av bitcoins 5,9, följt av USDC:s 5,8, och sedan ethereums 5,7. Dessutom har bara ett annat mynt en poäng över 5, det vill säga DOT med 5,5. Resten har sentscores mellan 4,1 och 4,9.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten*:
Tolkning av sentscores skala:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3,9: något negativt område
– 4 till 5,9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Källa: Omenics, 11:01 UTC

Den 24h skickade poängen för dessa samma 10 mynt har också sett en minskning. Det genomsnittliga skickade resultatet för det senaste dygnet låg på 4,76, jämfört med 5,72 som registrerades förra måndagen. Som sagt, bara fyra mynts sända poäng är nere, och med relativt låga procentsatser: ETH, DOT, BTC och XRP föll mellan 2,5% och 1,6%. På den motsatta sidan är den högsta ökningen på 5,5%, sett av LINK, medan övriga gick upp mellan 5,2 (USDT) och 0,8% (ADA). Det finns ett mynt i den positiva zonen här, och det är USDC med en sentscore på 6,2. Bitcoin är nere på 5, och Ethereum föll ännu lägre, till 4,9. DOT och LINK registrerade 5 respektive 5,6, medan andra har poäng mellan 4,2 (USDT) och 4,4 (ADA). XRP är dock i den negativa zonen idag, med en poäng på 3,7.

När vi nu tittar på de 25 mynten utanför topp 10-listan ser vi att endast 10 av de 25 har gått upp under den senaste veckan. Den högsta bland dessa är 0x (ZRX) med 10%, medan den lägsta är tron ​​(TRX)’s 0,2%. När det gäller dropparna, är ledningen här tagen av tillverkaren (MKR) och dess minskning med 13 %. Minst att falla är nem (XEM) med 0,3%. Till skillnad från topp 10-listan har den här ett mynt i den positiva zonen – cosmos (ATOM) med 6,3, vilket gör det till det enda myntet där bland de 35 mynten som betygsatts av Omenics. Nio andra sitter inom intervallet 5-5,8, tolv har sentscores mellan 4,4 och 4,9, medan tre är i den negativa zonen: XEM och QTUM med 3,9 och OMG med 3,8.

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentimentet, som aggregerar sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamenten baserat på deras proprietära algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, ”Omenics samlar trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg på sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållsentiment”, och tillägger senare, ”Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med ytterligare tre vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikt för varje mynt.” För närvarande betygsätter de 35 kryptotillgångar.Source link