Kryptomarknadsentiment tar ytterligare ett dyk, 5 av de 10 stora mynten i den negativa zonen


Källa: iStock/xijian

Det har inte varit en bra vecka för kryptomarknaden, och det verkar ha varit ännu värre för kryptomarknadsentimentet. Den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadsentimentpoängen (sentscore) för tio stora kryptotillgångar sjönk från 5,05 registrerade för en vecka sedan till 4,39 vi ser idag, enligt tjänsten för marknadssentimentanalys Omenics. Det finns inga mynt i den positiva zonen, och fem – hälften av de 10 bästa – har fallit in i den negativa zonen.

Alla utom ett enstaka mynt har sjunkit under de senaste sju dagarna. USD-mynt (USDC) lyckades stiga nästan 6 %, vilket gjorde det till veckans vinnare.

Å andra sidan var fallen betydande och de flesta tvåsiffriga. Den högsta bland dessa är cardanos (ADA) sänkning på nästan 30 %, följt av binance coin (BNB) på 21 %. Chainlink (LINK), polkadot (DOT), crypto.com coin (CRO) och bitcoin (BTC), alla såg sina sentscores minska mellan 18% och 12%. Ethereum (ETH) ligger inte långt efter med -8%, följt av XRP och dess -6%. Minst att sjunka är tjuder (USDT) med -2%.

Som sagt, det finns inga fler mynt i den positiva zonen. BTC:s och ETH:s fall har lett myntens sentiment till gränsen till poäng 5. Endast dessa två tillsammans med USDC och USDT har poäng mellan 5 och 5,2. Och medan DOT sitter på 4,4, är resten i den negativa zonen. Närmare bestämt står BNB, ADA, LINK, XRP och CRO mellan de något negativa 3,9 och 3,5.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten*:
Tolkning av sentscores skala:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3,9: något negativt område
– 4 till 5,9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Källa: Omenics, 12:44 UTC

Nu fokuserar vi på prestandan för samma mynt under de senaste 24 timmarna, och vi finner den totala skickade poängen på 4,76, jämfört med 4,3 som sågs i måndags. Under det senaste dygnet har de flesta mynts sända poäng ökat. Ledaren på den listan är CRO med en ökning på 6%, medan den minsta att klättra är XRP med 0,6%. BTC är upp 1%. Samtidigt faller BNB, USDT, ETH och ADA mellan 5 % och 0,6 %. Som sagt, bara ett mynt idag är i den negativa zonen: BNB med 3,7. Under tiden står fem mynt mellan 4,9 och 4,2, medan fyra (inklusive BTC och ETH) ligger mellan 5,6 och 5,3. Det finns inga mynt i den positiva zonen.

Daglig förändring av Bitcoin sentscore under den senaste månaden:

Källa: Omenics

När vi observerar 7-dagars prestanda för de 25 mynten utanför topp 10-listan, finner vi att endast 7 av dem har sett sina skickade resultat öka. Den högsta av dessa är 5 % registrerad av REN och sammansättning (COMP) vardera, medan den lägsta är 0,3 % sett av 0x (ZRX). Å andra sidan har den högsta minskningen registrerats av ontologi (ONT) med nästan -18%. Flera andra mynt har tvåsiffriga minskningar också. Det lägsta röda siffran är -2% sett av tillverkaren (MKR). Det finns inga mynt i den positiva zonen; endast två (synthetix nätverkstoken (SNX) och cosmos (ATOM)) har poäng mellan 5 och 5,2; majoriteten ligger inom intervallet 4 och 4,9; och fem är i den negativa zonen.

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentimentet, som aggregerar sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamenten baserat på deras proprietära algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, ”Omenics samlar trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg på sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållsentiment”, och tillägger senare, ”Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med ytterligare tre vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikt för varje mynt.” För närvarande betygsätter de 35 kryptotillgångar.Source link