Kryptomarknadsentiment oförändrat; Cardano tar tronen


Källa: iStock/Laurence Dutton

Efter att äntligen återinfört den positiva zonen i måndags, håller kryptomarknadsentimentet hårt fast, men utan att se en relevant förändring. Jämfört med förra veckans 6.04 är den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadsentimentpoängen (sentscore) för tio stora kryptotillgångar nu 6.02, enligt tjänsten för marknadssentimentanalys. Omenics.

En liten majoritet – eller 6 av 10 – mynt har blivit eller förblivit röda under de senaste sju dagarna, med tjuder (USDT) som tog den största minskningen, på 8,2 %. Noterbart var att tether var förra veckans vinnare. Dess fall följs av USD coin (USDC)s 7,5 %, medan vi i den nedre delen ser litecoin (LTC) 3 %, polkadot (DOT) 2,9 %, chainlink (LINK) 1,8 % och slutligen bitcoin (BTC)s 0,1%.

På den motsatta sidan är veckans vinnare: cardano (ADA), med en uppgång till sin sentscore på 7,9%. Nästa i raden är 4,9 % av binance coin (BNB), följt av ethereum (ETH)s 1,4 % och XRP:s 0,3 %.

Därför förblir bitcoins och ethereums poäng oförändrade under den senaste veckan.

Under tiden är fyra av de tio mynten i den positiva zonen, dessa är BTC, ETH, PUNKT och LINK, respektive. Men andra är inte långt efter, med de två stablecoins som har de lägsta poängen, 5,3. Resten ligger inom intervallet 5,6-5,9.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten*:
Tolkning av sentscores skala:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3,9: något negativt område
– 4 till 5,9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Källa: Omenics, 12:00 UTC

Nu tittar vi bara närmare på situationen under de senaste 24 timmarna. 24-timmars sändpoängen för dessa 10 mynt tillsammans är lägre än den som registrerades i måndags: 5,75 jämfört med 5,93 för en vecka sedan. Alla mynt utom två är röda. Därför är dagens vinnare som standard bitcoin, vars poäng är upp med 5,1 %, och binance coin, med 0,3 %. Den högsta minskningen är 4,1 % som ses av LINK, med ytterligare fyra mynts sändpoäng som faller mellan 2 % och 2,5 %, två till sjunker 1,1 % vardera och ETH minskar minst – 0,1 %. BTC och ETH är de enda mynten i den positiva zonen. Och medan USDT ligger under 5, på 4,6, har resten sentscores mellan 5,1 och 5,9.

Daglig förändring av Bitcoin sentscore under den senaste månaden:

Källa: Omenics

Nu när vi tittar på de 25 mynten utanför topp 10-listan som också spåras av Omenics, finner vi att poängen för 11 av dem har sjunkit under den senaste veckan. Den högsta av dessa är WAVES 6,4 %, följt av cosmos (ATOM) 4,5 %. Den lägsta nedgången är REN:s 0,1%. Samtidigt är de två översta platserna bland de gröna mynten intagna av längta finans (YFI) med en ökning till sin sentscore på 8,5% och maker (MKR) med 7,2%. Den lägsta ökningen är 0,3 % av vechain (VET). Tre mynt är i den positiva zonen – algorand (ALGO), tron ​​(TRX) och zcash (ZEC). WAVES och REN har poängen 4,6 respektive 4,9, medan resten sitter i 5-5,9-zonen.

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentimentet, som aggregerar sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamenten baserat på deras proprietära algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, ”Omenics samlar trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg på sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållsentiment”, och tillägger senare, ”Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med ytterligare tre vertikaler för teknisk analys, myntfundamental och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikt för varje mynt.” För närvarande betygsätter de 35 kryptotillgångar.Source link