Kryptolön ökar i Sydkorea som Commercial Giants Ink Partnership Deals


Källa: Adobe/maroke

Sydkoreanska detaljhandelskedjor omfamnar krypto- och blockkedjedrivna betalningsplattformar – och det är deras kunder också, enligt nya branschdata.

Enligt Kookmin Ilbo har det skett en ökning med 136,6 % i antalet krypto- och blockchain-drivna betaltransaktioner under de senaste 12 månaderna kl. CU, en av landets största närbutikskedjor. Rapporten gav dock inga andra siffror.

I båda fallen, CU, som drivs av BGF Retail business group, accepterar ett antal kryptorelaterade betalningsalternativ, inklusive Danals Paycoin-plattform och Chais Chai Pay.

Paycoin använder sig av en eponymous token – paycoin (PCI) – som handlas på plattformar som t.ex. Myntbas. Användare gör utbyten i realtid via en app och kan även handla mynt mot bitcoin (BTC), eller göra köp med bitcoin.

Danal har fått en enorm hit med sin app och token, och för bara några dagar sedan slöt ett partnerskapsavtal med Tom och Toms, en av Sydkoreas största kaffebutikskedjor.

Det har också betalavtal med ett antal andra detaljhandelsjättar, inklusive Tom n Toms-rivaler Ediya kaffe och Hollys, liksom internationella kedjor som Burger King och Domino’s Pizza. Avhämtning och leverans kycklingjätten BBQ är också en nyligen tillkommen partner, liksom biografkedjan CGV.

Enligt ett pressmeddelande som cirkulerade till journalister i slutet av förra månaden tittar Danal nu på global marknadsexpansion och säger att det för närvarande möjliggör BTC-betalning till 100 000 handlare i Sydkorea. Företaget tillade att det planerar att utöka sin funktion till att omfatta protokoll som Ethereum (ETH) och ICON (ICX).

En nyligen affär med Samchully Motors, en sydkorean BMW återförsäljare, kommer också att tillåta appanvändare att köpa lyxbilar med krypto.

Förra året fick Chai ett investeringstillskott på 60 miljoner USD från sådana som SoftBank.

Men CU:s kryptoengagemang går djupare än bara Danal- och Chai-partnerskapen – kedjan tillåter också sina kunder att byta ut sina lojalitetspoäng mot mjölktokens (MLK). MLK noterades av den marknadsledande kryptobörsen Upbit tidigare i år, och är också noterad på den rivaliserande börsen Bithumb.

Samma media citerade en icke namngiven insider inom detaljhandelsbranschen som sa:

”I takt med att allmänhetens intresse för kryptovaluta och dess värde ökar, ökar antalet personer som använder [crypto] i verkliga livet ökar gradvis.”

_____
Läs mer:
– Kryptoadoption 2022: Vad kan du förvänta dig?
– Nästan 1 av 2 respondenter planerar att använda krypto för betalningar om 2 år – Enkät

– Det här är vad Stripe kan ge till kryptobordet
– Centralbanker bör tillåta att löner, sociala överföringar betalas i CBDCs – BISSource link