Kryptojobb blomstrade under 2021 mitt i finansieringstillströmning


Källa: AdobeStock / Gorodenkoff

Krypto-relaterade jobbannonser sköt i höjden under 2021, vilket tyder på störningar över branscher, enligt en nyligen genomförd analys av en sysselsättningsorienterad social medieplattform LinkedIn.

Förra året utökades jobbannonser med titlar som innehöll nyckelord som bitcoin (BTC), ethereum (ETH), blockchain och kryptovaluta med robusta 395 % på årsbasis i USA – överträffade den bredare tekniska industrin som rapporterade en ökning med 98 % i listor under samma år, säger rapporten.

De flesta av jobbannonserna var inom mjukvara och finans, sa LinkedIn, och noterade att även andra branscher ser ”en ökning i efterfrågan på kryptotalanger”, inklusive professionella tjänster som redovisning och konsultverksamhet, såväl som bemannings- och datorhårdvarubranschen.

Plattformens analys tyder på att efterfrågan på anställning ökade under 2021 mitt i ett tillflöde av finansiering. En rapport som finansiell data och mjukvaruföretag PitchBook nyligen lämnats till Cryptonews.com värderade krypto- och blockkedjerelaterade investeringar av globala riskkapitalföretag till cirka 29,4 miljarder USD 2021, med 1 686 rapporterade affärer.

Detta representerade nästan en femfaldig ökning jämfört med 2020, och översteg nästan fyra gånger det belopp som registrerades under det föregående rekordåret 2018. Dessutom tillförde riskkapitalföretag mer pengar till branschen 2021 än under alla föregående år tillsammans, vilket framgår av siffror släppt av PitchBook.

”Samtidigt exploderade allmänhetens intresse för krypto när högprofilerade evangelister som Elon Musk hyllade tekniken – och kryptoföretag gick in i mainstream, vilket framgår av den nydöpta Crypto.com Arena i Los Angeles,” sa LinkedIn.

Detta hänvisar till avtalet om namnrättigheter i november 2021 som säkrades av kryptoplattformen med huvudkontor i Singapore Crypto.com som hade ett uppskattat värde på cirka 700 miljoner USD under en 20-årsperiod.

____

Läs mer:
– Enkät avslöjar hur Bitcoin, Ethereum och Crypto ger jobbfrihet
– 1B kryptoanvändare, vänligare regler, länder som antar krypto – Crypto.coms 2022 prognoser

– ”Big Four” Koreanska kryptobörser anställde 600+ anställda 2021 – och de är inte klara än
– Sydkoreanska tillsynsmyndigheter lämnar jobb för tjänster inom krypto, finteknik och finans

– Vissa kinesiska kryptoföretag anställer fortfarande anställda trots tillslag
– Kryptojobb betalar skyhöga löner i Ryssland, men ”överhettning är över”Source link