Kryptoinvesteringsflöden mognar, CFTC Fines Polymarket, Uniswaps mål + fler nyheter


Källa: Adobe/andreyphoto63

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Nyheter om investeringar

 • Under den sista veckan av 2021 fick investeringsprodukter för digitala tillgångar en tredje vecka utflöden på totalt 32 miljoner USD, med trenden som tyder på minskande utflöden efter de rekordhöga veckoutflödena i mitten av december, per Myntandelar data. Totala utflöden under de tre veckorna uppgår nu till 260 MUSD, 0,4 % av förvaltat kapital (AuM). Samtidigt nådde de totala flödena 9,3 miljarder USD 2021, en ökning med 36 % från 2020. ”Även om ökningen från 2019 till 2020 var betydligt högre på 806 %, tror vi att detta representerar en mognadsindustri, med totalt förvaltat kapital som slutade året på 62,5 USD m 2021 jämfört med bara 2,8 miljarder USD i slutet av 2019,” sa CoinShares.
MTD – månad till datum; YTD – år-till-datum; AUM – tillgångar under förvaltning. Källa: CoinShares
 • Binance Labs, investeringsarmen för kryptoutbyte Binance, meddelade att de har lett en investeringsrunda på 12 miljoner USD i serie A i likviditetsleverantör WOO nätverk. Investeringen bör användas för deras expansion genom talangförvärv, forskning och utveckling och utveckling av nya decentraliserade produkter.
 • Kapitalförvaltare Gråskalainvesteringar tillkännagav de uppdaterade fondkomponentvikterna för varje produkt i samband med deras respektive kvartalsgranskningar, som de justerade genom att sälja vissa belopp av befintliga fondkomponenter i proportion till deras respektive vikter och använda kontantintäkterna för att köpa Amp (AMP). Som ett resultat av ombalanseringen har Bancor (BNT) och Universal Market Access (UMA) tagits bort från CoinDesk DeFi Index och DeFi Fund.
 • Mjukvaruföretag WonderFi Technologies meddelade att det har ingått ett definitivt avtal om förvärv First Ledger Corp., moderbolaget för kryptoutbyte Bitbuy. Förvärvet och integrationen kommer att etablera WonderFi som en end-to-end konsumentplattform för människor som söker tillgång till krypto och DeFi, sa de.

Reglernyheter

 • USA Commodity Futures Trading Commission (CFTC) bötfälld kryptoförutsägelsetjänst Polymarket 1,4 miljoner USD, beordrade den att stänga sina olika marknader och erbjuda användarna full återbetalning. Kryptoprojektet sökte inte en Designated Contract Market (DCM) eller Swap Execution Facility (SEF), två krav enligt Commodity Exchange Act för företag som erbjuder binära optioner i USA, sa CFTC.
 • De Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (ESMA) söker inlägg från intressenter om användningen av blockkedjeteknik vid avveckling och handel med tokeniserade värdepapper, och om befintliga regler behöver ändras för att vara effektiva för värdepapper som handlas med distribuerad ledger-teknologi (DLT). Byråns ”DLT Pilot”, som förväntas påbörjas i början av 2023, kommer att undersöka hur data lagrad i en blockchain kan möjliggöra mer effektiv, säker och kostnadseffektiv handel och avveckling av värdepapper.

DEXs nyheter

 • Uniswap-protokollet (UNI) kommer att passera USD 1 trin i kumulativ volym under 2022 med dess nuvarande 1-2 miljoner användare, Hayden Adams, uppfinnare av protokollet, sa. Enligt honom, eftersom centraliserade börser för närvarande har hundra gånger större användarbas, finns det ”gott med utrymme att växa”.

Karriärnyheter

 • De Federal Reserve Bank of Boston är på jakt efter en ny chef för produktledning för Project Hamilton, dess pågående pilotprogram för centralbanks digitala valuta (CBDC), enligt ett jobbannons online. Den nya direktören kommer att arbeta för att hjälpa till att bygga, hantera och testa mjukvara för att främja bankens förståelse av digital valuta och fortsätta sina ansträngningar att bygga en ”hypotetisk digital valuta för allmänt bruk.”

Gruvnyheter

 • Kosovanska ekonomiministeriet sa att det har beslutat att förbjuda kryptobrytning i landet som en del av en uppsättning nödåtgärder för att hantera en pågående energikris. Uttalandet tillägger vidare att alla ”relevanta institutioner” kommer att behöva identifiera fysiska platser för brytning av kryptovaluta och förbjuda aktiviteterna.
 • Två av de största börsnoterade Bitcoin (BTC) gruvarbetarna, Bitfarmar och Digital Marathon, har producerat BTC 3 452 och BTC 3 197 under det gångna året. Bitfarms totala innehav växte till över 3 300 BTC i slutet av året, värt 151,8 miljoner USD i löpande priser, medan Marathons innehav ökade till 8 133 BTC, värt cirka 375,8 miljoner USD.
 • Leverantör av gruvlösningar Kanaan meddelade utplaceringen av ytterligare 8 000 Avalon Miner-enheter i Kazakstan, som en del av dess gemensamma gruvdrift i landet. De tillägger att totalt 10 300 enheter av Avalon Miners är i full drift och har börjat bryta bitcoin.

Säkerhetsnyheter

 • Decentraliserad handelsplattform Tinyman drabbades av ett smart kontraktsexploat den 1 januari, vilket har kostat dem mer än 3 miljoner USD i medel. ”På grund av projektets tillståndslösa natur,” nämnde de att de inte kunde hindra någon form av transaktion på blockkedjan, och att eventuella pengar förlorade efter den 4 januari kl. 9 UTC, skulle vara ansvaret för de användare som inte har tagit bort sin likviditet.

DeFi Nyheter

 • Plattform för decentraliserad finans (DeFi). Dot Finance tillkännagav sin migrering till smart kontraktsplattform Månstråles parachain och dess omedelbara integration på Moonriver, Moonbeams kanariefågelnätverk på Kusama (KSM). Den första delen av migreringsprocessen kommer att involvera att ta Dot Finances kontrakt för avkastningsaggregation och anpassa dem för Moonriver, tillade de.

NFTs nyheter

 • Kryptodataaggregator CoinGecko har släppt en bok med titeln ”How to NFT”, som ger en översikt över tillgångsklassen non-fungible token (NFT). Boken tar upp ämnen som historien om NFT:er, hur man skapar, köper och säljer dem, hur man undviker vanliga bedrägerier och vilka segment NFT-branschen består av.

Source link