Kryptoindustriinsiders delar de bästa Ethereum-, DeFi-, Gaming- och TradFi-trenderna för 2022


Källa: Adobe/Hanna_zasimova

När året snart är slut har ett antal företag som arbetar i kryptorymden delat med Cryptonews.com deras prognoser för 2022.

För att hjälpa dig förstå vad några av de stora aktörerna i rymden ser för nästa år, bestämde vi oss för att ta en titt på vilka ämnen som trendar bland dem som vågar spekulera om framtiden.

1. Ethereums position ska stelnas

Vissa insiders är optimistiska om framtiden för nätverket Ethereum (ETH), som har fått sin beskärda del av kritiken i år på grund av oöverkomligt höga transaktionsavgifter.

”Vi tror att när Ethereum övergår till [Proof-of-Stake – PoS], sänkningen av transaktionsavgiften på [Layer 1] kommer att befästa Ethereums position som den bästa platsen för att använda DeFi-applikationer,” Yenwen Feng, medgrundare av den decentraliserade derivathandelsplattformen Perpetual Protocol, sa.

Lager 1 hänvisar till själva Ethereum-nätverket, medan lager 2 hänvisar till vilken kedja som helst som är byggd ovanpå baskedjan, vanligtvis för att göra transaktioner snabbare och billigare.

Will Harborne, VD och medgrundare av plattformen för decentraliserad finans (DeFi) anser också att Ethereums position som baslager kommer att befästas. DeversiFi, som sa att 2022 kommer att bli året då Layer 2-kedjor byggda på Ethereum kommer att nå ”kritisk massadoption” – och att de kommer att överträffa basskiktet när det gäller både totalt värde låst (TVL) och volym.

2. Fortsatt tillväxt för spel för att tjäna pengar

En trend som redan tagit fart i år, och som flera företag räknar med kommer fortsätta växa även nästa år, är boomen av kryptobaserade play-to-earn-spel. Ibland kallad GameFi, detta är en sektor av kryptorymden som blandar DeFi med spel och metaversen – alla heta områden under det senaste året.

”Play2Earn eller GameFi är där jag ser den största tillväxtpotentialen eftersom det är det enklaste sättet för över 1 miljon människor att gå med i ekosystemet inom 1 till 2 år”, säger Jori Armbruster, VD för den sociala låneplattformen EthicHub. ”Hela spelindustrin kommer att byggas ovanpå offentliga blockkedjor och föra miljontals användare till dessa nätverk.”

På samma sätt, George Harrap, medgrundare av det Solana (SOL)-baserade DeFi-protokollet Steg Finans, är också optimistisk om kryptospelsektorn, men sa att dessa inte kommer att förlita sig på Ethereums Layer 1, utan snarare olika andraskiktslösningar och alternativa blockkedjor som Solana.

”Till exempel Axie Infinity [AXS] fick bygga hela sin nya kedja på [the Ethereum sidechain] Ronin eftersom Ethereum var långsamt och dyrt. Du kan inte bygga en spelplattform på Ethereum L1, säger Harrap.

3. Ethereum kommer att möta konkurrens

Även om vissa är optimistiska om Ethereums position nästa år, säger andra att de tror att Ethereum kommer att möta ökande konkurrens från både Layer 1-blockkedjor och Layer 2-lösningar, särskilt när det kommer till kryptospel.

”Ethereum kommer inte att lösas nästa år, inte ens i närheten, så det kommer bara att bli en spridning av fler Layer 2:s och Layer 1s,” sa Step Finances George Harrap, innan han levererade ett sista slag till Ethereum-fans, sa han. ”du kommer inte att se spelgrejer där.”

4. Tydlighet i regelverket och konvergens av krypto och TradFi

Flera av företagen som delade sina prognoser för 2022 med Cryptonews.com sa också att de tror att 2022 kommer att bli ett år där reglerna blir tydligare runt om i världen. Enligt vissa kan detta sudda ut gränserna mellan krypto och traditionell finans (TradFi) ytterligare.

”2022 kommer säkerligen att se ett större förtydligande av nationella regelverk, på gott och ont”, säger Johannes Schweifer, VD för blockchain-infrastrukturleverantören CoreLedger. Han tillade att krypto ”inte längre kan ignoreras” och att länder kommer att tvingas ”antingen stödja eller undertrycka tekniken.”

Samtidigt, enligt Sidney Powell, medgrundare av institutionell kapitalmarknad Maple Finance, kommer en tillväxt av DeFi-tjänster som är kompatibla med regler också att leda till ”en stor boom av institutionella kreditflöden till den digitala ekonomin.”

”[…] styrkorna hos DeFi och TradFi kommer att konvergera”, och institutionellt sentiment kommer att vända till förmån för krypto, hävdade Powell.

___

Läs mer:
– Trender för kryptoreglering 2022: Fokus på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer
– Hälften av de undersökta tusenåriga miljonärerna kommer att köpa ännu mer Bitcoin, Ethereum 2022

– Bitcoin Mining Hash Rate fördubblas 2022, förutspår Compute Norths vd
– Hur den globala ekonomin kan påverka Bitcoin, Ethereum och Crypto 2022

– Kryptoutbyten 2022: Fler tjänster, mer efterlevnad och konkurrens
– Messaris Selkis utser sina bästa ”berättelser och investeringsuppsatser” för 2022

– Trender för kryptoreglering 2022: Fokus på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer
– Prisprognoser för Bitcoin och Ethereum för 2022

– Kryptoinvesteringstrender 2022: Stöd för fler institutioner och memmanier
– Kryptoadoption 2022: Vad kan du förvänta dig?Source link