Kryptohandlare placerar vad inför tisdagens Fed-möte


Källa: Adobe/Xiongmao

Priset på bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) steg något under de tidiga timmarna av tisdagen efter att ha fallit lägre på måndagen, då marknadsaktörer positionerade sig för en potentiell ”köp nyheterna”-händelse som kan följa en nyckel amerikanska Federal Reserve (Fed) möte senare idag.

Inför dagens händelse höll BTC sig nere med 3 % under de senaste 24 timmarna, handlade till ett pris av 47 250 USD, medan ETH föll med nästan 5 % under samma tidsperiod till ett pris på 3 815 USD klockan 11:00 UTC.

De nuvarande priserna markerar fortfarande en återhämtning från nattens lägsta nivåer på 46 214 USD för BTC och 3 685 USD för ETH. Som högst under den asiatiska handelssessionen i tisdags nådde BTC så högt som 47 500 USD medan ETH rörde sig över 3 820 USD.

Samtidigt sjönk också amerikanska S&P 500 aktieindexterminer med cirka 0,3 % för dagen till 4 646 USD.

Dagens drag kommer när marknaden gör sig redo för ett Fed-möte senare under dagen, vilket förväntas ge ytterligare klarhet om de drag Fed planerar för nästa år.

Det har varit allmänt förväntat att Fed kommer att signalera att den kommer att börja höja räntorna igen nästa år, men osäkerheten kvarstår om hur snabbt centralbanken kommer att gå för att avveckla sitt massiva program för köp av tillgångar, ofta kallat ”pengarutskrift”. .

Osäkerheten om Feds planer har också ökat i och med uppkomsten av den nya Omicron-varianten av coronaviruset, som marknadsaktörerna återigen fruktar kan sätta en dämpning på ekonomin.

Flera kryptohandlare uttryckte en optimistisk känsla inför dagens Fed-möte, med till exempel Will Clemente, BTC-analytiker på gruvföretaget Blockware-lösningar, och påpekade att mötet redan är ”en känd händelse”.

”[…] någon som är baisseartad BTC eller ville riskera att leda fram till [the Fed meeting] har varit och kommer redan att ha gjort det då. Måste undra hur många säljare som kommer att finnas kvar + hur mycket kapital som finns på sidlinjen”, Clemente skrev, medan i en separat tweet kallar det en potentiell ”köp nyheterna”-händelse.

Vissa, inklusive krypto-hedgefond Tre pilar Kapital VD Zhu Su, pekade på hausseartade utbytesdata från kryptoutbyte Bitfinex, som visade en koncentration av köpordrar strax under nuvarande bitcoin-priser.

Andra pekade på den för närvarande baisseartade känslan i kryptogemenskapen som ett tecken på att marknaden kan vara redo för ett lättnadsrally efter mötet.

Efter teorin att marknaden alltid kommer att försöka tillfoga marknadsaktörerna mest smärta, Eugene Ng, Asia Head of Business Development på kryptobörsen Tvillingarna, skrev att det finns en risk att marknaden kommer att springa upp nu när handlare förväntar sig det minst.

Samtidigt kommenterar vi de rörelser som redan har setts på marknaden inför dagens möte, Kvantekonomi VD Mati Greenspan skrev i ett nyhetsbrev att traditionella marknader ”verkar helt oberörda” av allt prat om nedtrappning, med aktier nära rekordnivåer och oljepriser norr om 70 USD per fat.

”Inte så många privata investerare är fokuserade på det nu för tiden,” sa Greenspan om hur marknaden ser på Fed:s drag.

Fed har tidigare meddelat att de kommer att börja avveckla sina tillgångsköp på månadsbasis med start i november. Från att tidigare ha köpt upp 80 miljarder USD i statsobligationer och 40 miljarder USD i inteckningsskyddade värdepapper varje månad, sa Fed i början av november att det skulle minska de totala tillgångsköpen med 15 miljarder USD per månad framöver.

Det är en utbredd uppfattning bland marknadsaktörer att Feds tillgångsköp – kända som kvantitativa lättnader (QE) – hjälper till att höja priserna på tillgångar, inklusive aktiemarknaden och digitala tillgångar som bitcoin och ethereum. Som sådan tror man att minskningar av dessa köp har potential att orsaka försäljningar på både traditionella marknader och kryptomarknader.

____

Läs mer:
– Arthur Hayes säger till kryptohandlare att det lönar sig att vänta, starkare USD kommer
– Hur den globala ekonomin kan påverka Bitcoin, Ethereum och Crypto 2022

– Bitcoin fluktuerar när den amerikanska inflationen når sin högsta sedan 1982
– Räntesatser: varför eran av billiga pengar äntligen tar slut
____
(Uppdaterad kl. 12:55 UTC med en tweet från CNBC.)

Source link