Kryptocommunityt störtade efter Melania Trump ”Shills” Bitcoin (och hennes NFT-projekt)


Melania Trump. Källa: En skärmdump, Instagram/melaniatrump

Kryptovärlden har reagerat med en blandning av chock, glädje och misstro efter att den tidigare första damen i USA Melania Trump tog till Twitter för att, som vissa medier uttryckte det, tydligen ”shill” bitcoin (BTC) på årsdagen av Bitcoin Genesis Block Day.

Inlägget var särskilt förbryllande på grund av dess timing. Hennes man, den tidigare presidenten Donald Trump, kallade för mindre än en månad sedan krypto ”mycket farlig” och varnade för en kommande ”explosion” på marknaderna.

Tidigare har han kallat bitcoin för en ”bluff” mot USD och twittrade en gång om att han inte var ett fan av bitcoin och andra kryptovalutor, som inte är pengar, och vars värde är mycket flyktigt och baserat på tunna luften.”

Oavsett vilket har Melania Trump gjort sitt eget inhopp i kryptovärlden, om än med hjälp av icke-fungibla tokens (NFT). Som tidigare rapporterats har hon titulerat sin samling ”Melanias vision.” De första NFT:erna i kollektionen började säljas i slutet av december och fler är planerade att släppas under denna månad, och försäljningen från kollektionen kommer att användas för att finansiera hennes Be Best-initiativ.

Vissa gemenskapsmedlemmar, t.ex ZenGoVD Ouriel Ohayon, föreslog att den före detta första damens Twitter-konto kan ha blivit ”hackad”, men så verkar inte vara fallet, eftersom Melania Trump (eller hennes medieteam) har varit aktiv på den sociala medieplattformen sedan dess – med mer NFT-relaterad aktivitet.

I ett inlägg som gjorts de senaste timmarna säger hon skrev att en ”del av intäkterna kommer att stödja barn från fosterhemsgemenskapen” före en annan NFT-försäljningsfrist på Solana (SOL) blockchain.

Även om det inte precis var ett direkt bitcoin-godkännande, tillbaka i mitten av december, hon delad en medieberättelse som visade en representation av ett guldmynt med bitcoin som sin utvalda bild – även om historien handlade om hennes NFT-ambitioner snarare än BTC.

Julian Hosp, VD och medgrundare av Tårta DeFi, föreställde sig ett samtal mellan Trumps.

____
Läs mer:
– Besegrade NFT med Donald Trump-tema säljs för 6,6 miljoner USD
– NFTs 2022: Från årets ord till vanliga adoptioner och nya användningsfall

– Trump vs Twitter Fight återupplivar sociala mediers decentraliseringsvision
– Trump siktar på Bitcoin, men Crypto Community säger ”tack”

Source link