Kryptobörser är toppkonsumenter av Bitcoin Block Space, Binance No 1


Källa: AdobeStock / sharafmaksumov

Kryptobörser är nu de största konsumenterna av Bitcoin (BTC) blockutrymme – med transaktioner relaterade till att de tar cirka 40 % av det utrymmet, fann analysföretaget på kedjan Glassnode.

Andelen blockutrymme som används av kryptobörser visar ”en allmän uppåtgående trend”, vilket ytterligare bekräftar berättelsen om ”Bitcoins pivot mot finansiell tillgång”, sa analytikerna.

Viktigt är att endast ett litet antal växlar förbrukar majoriteten av blockutrymmet.

”Transaktioner som involverar sändning eller mottagande av pengar till och från börser, såväl som börsens interna transaktioner, upptar ungefär 40 % av Bitcoin-blockutrymmet”, enligt Glassnode.

Analytikerna fann vidare att de största blockutrymmeskonsumenterna ”överlägset” är stora kryptobörser Binance och Myntbas. Transaktioner till och från Binance upptar cirka 15 % av allt blockutrymme, medan transaktioner som involverar Coinbase står för cirka 10 %.

Utbytesrankning efter blockutrymmesanvändning. Källa: Glassnode

Företaget har beslutat att undersöka sätt att mäta antagandet av SegWit-relaterade Bitcoin-förbättringar, valt att placera ”rampljuset” på börser – och introducera ett nytt mått för att mäta denna adoption, kallat SegWit-användning. SegWit (segregerat vittne) är en uppgradering från 2017 till Bitcoin-nätverket som är avsedd att förbättra skalbarheten.

Medan Coinbase helt har tagit till sig SegWit, har Binances SegWit-adoptionsfrekvenser varit ”triviala” och mätte 10 % i slutet av 2021. Även om det ”olämpliga” SegWit-antagandemåttet sätter adoptionen till 50 % 2020-2021, vilket ”överskattar SegWit användning i Binance-transaktioner med en faktor på fem,” SegWit-användningsmåttet tyder på att endast cirka 1 av 10 indata som spenderades av transaktioner skapade av Binance använde det effektiva SegWit-formatet, enligt analytikerna.

Även detta 50%-tal ”verkar otillräckligt” med tanke på mängden blockutrymme som börsen upptar, kommenterade Glassnode.

Via metoden för användning av SegWit fann företaget att av 18 undersökta utbyten har 6 antagit SegWit fullt ut, 6 ”kämpar” med adoption och 6 har gjort ”små eller inga ansträngningar” för att anta det.

____

Läs mer:
– Binance, FTX kommer att dominera Bitcoin Futures 2022, men DEX vinner också mark – Rapport
– Kryptoutbyten 2022: Fler tjänster, mer efterlevnad och konkurrens

– Coinbase lanserar kryptoderivat i USA, medan lagstiftare uppmanar CFTC att förstärka kryptoregleringen
– Binance får ett godkännande från Bahrain och böter från Turkiet

– BitMEX Airdrops BMEX 1.5M till handlare, avslöjar Litepaper
– KYC-enhet orsakar Bithumb-avbrott: Inloggningar, transaktioner som påverkas

Source link