Kraken inställd på att låta användare låna pengar mot sina NFTs


Jesse Powell. Källa: videoskärmdump, Kraken Bitcoin Exchange / YouTube

USA:s kryptobörs Kraken arbetar på en ny funktion som skulle göra det möjligt för dess användare att låna pengar mot sina icke-fungibla tokens (NFT), enligt företagets VD, Jesse Powell.

”Om du sätter in en Kryptopunk på Kraken vill vi kunna återspegla värdet av det på ditt konto. Och om du vill låna pengar mot det, sa Powell till Bloomberg och förklarade att börsen utvecklade ett system som skulle bestämma likvidationsvärdet för användarnas NFT.

Börsens kommande NFT-marknad kommer också att tillhandahålla vårdnadstjänster till sina användare.

Den senaste utvecklingen kommer när ett antal kryptobörser intensifierar sina ansträngningar för att ta emot fler affärer från NFT-ägare och för att integrera nya NFT-orienterade funktioner i sina plattformar.

Tidigare i år sa Powell i en intervju att det San Francisco-baserade företaget har ”sett en enorm mängd aktivitet” kring NFT relaterade till olika metaverser.

”Vi tror att det här kommer att bli en större och större sak, och vi vill ligga före det”, sa verkställande direktören. ”Vi arbetar på en NFT-plattform just nu för att ge investerare exponering för den spirande NFT-marknaden.”

Samtidigt rivaliserande amerikansk kryptobörs Myntbas har utvecklat sin egen NFT-plattform, med 1 miljon personer som registrerade sig för deltagande på marknadsplatsen den 14 oktober, cirka 24 timmar efter att företaget lanserade en väntelista för dem som är intresserade av en peer-to-peer-marknadsplats som gör det möjligt för användare att skapa, köpa, visa upp , och upptäck sådana tokens.

Genom att starta sina egna marknadsplatser hoppas kryptobörser ta en del av den lukrativa marknaden och konkurrera med etablerade NFT-spelare som t.ex. Öppet hav marketplace, som säger att den har mer än 600 000 användare och ger tillgång till mer än 80 miljoner NFT. Marknadsplatsen sa att den hittills har tagit emot en försäljningsvolym på mer än 10 miljarder USD.

____

Läs mer:

– Insiders förutspår: NFTs ”Gateway Drug to Crypto”, fler länder kan anta Bitcoin 2022
– Trender för kryptoreglering 2022: Fokus på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer

– Aktivera Räknar med att NFT:er ska bli mainstream 2022
– NFTs orsakar blodbad i den senaste South Park Special

– UK Watchdog lär Coinbase, Kraken och andra hur man annonserar krypto
– Bitcoin ”bör hålla” 40 000 USD, säger Novogratz. Om inte – det är en ”köpmöjlighet”, hävdar Krakens vdSource link