Kolla in FSBs färdplaner för Stablecoins och CBDC


Källa: AdobeStock/Tartila

De Financial Stability Board (FSB), ett tänk-tack som ger finanspolitiska rekommendationer till G20, försöker fixa de ”utmaningar som gränsöverskridande betalningar” upplever genom att ”undersöka” användningen av ”globala stablecoin-arrangemang” och centralbankens digitala valutor (CBDC).

FSB och andra stora organ har tidigare talat om det brådskande behovet av att stärka det flaggande konventionella gränsöverskridande betalningssystemet, vilket är långsamt, krångligt och kostsamt i jämförelse med alternativ som krypto.

Enligt sin senaste förbättring av gränsöverskridande betalningar uppdateras FSB, som leds av Federal Reserve biträdande chef Randal Quarles, lade fram en färdplan för att ”främja sundheten i globala stablecoin -arrangemang”, en process som började för exakt ett år sedan – och hoppas kunna slutföras till sommaren 2023.

Före slutet av detta år vill FSB att medlemmarnas standardinställande organ ska ”granska och slutföra sin revidering av befintliga standarder, principer eller vägledning” om stablecoins innan detta år är ute.

Det vill också att ”nationella myndigheter” ska ”upprätta eller vid behov justera för befintliga globala stablecoins och stablecoin -arrangemang som har potential att bli ett globalt stablecoin” innan 2021 slutar.

Och någon form av stablecoinreglering i G20 -länder kan komma redan sommaren nästa år. FSB skrev att de vill att nationella myndigheter ska ”upprätta eller […] anpassa sina ramar i överensstämmelse med FSB: s rekommendationer och internationella standarder och vägledning ”om stallmynt senast juli 2022 eller” efter behov beroende på framväxten av gränsöverskridande [global stablecoin] arrangemang.”

Vad FSB menar med ”globala stablecoins” är för närvarande oklart. Projekt som t.ex. Telegram’s TON har skrotats och FacebookDe en gång så stora Libra/Diem-planerna har skalats ner, med få andra projekt som är jätteledda inom teknikområdet för närvarande.

Fiat-kopplade stablecoins som tether (USDT) och USD-mynt (USDC) har dock fallit under lagstiftningens strålkastare sent, men efter att ha funnit popularitet i världen av decentraliserad finans (DeFi).

Uppdateringsförfattarna skrev att det fanns ”värde i att bedöma” i vilken utsträckning globala stabila mynt kan stärka gränsöverskridande betalningar.

Kroppen meddelade också att Världsbanken förväntades ”identifiera och analysera alternativ” för ”tillgång till och sammankoppling av CBDC som kan förbättra gränsöverskridande betalningar” i mitten av nästa år.

Och före slutet av nästa år, Världsbanken och Internationella valutafonden (IMF) bör samarbeta med Bank för internationella uppgörelser (BIS) för att samla sin vett i CBDC-interoperabilitetsrelaterade frågor. Organen, skrev FSB-författarna, kommer att ”organisera en konferens för att dela informationsutbyte/uppmuntra till samarbete om gränsöverskridande betalningar över (planerade) CBDC-implementeringar.”

Och i juli nästa år kommer organen att ”tillhandahålla tekniskt bistånd för att underlätta gränsöverskridande användning av CBDC om det begärs” av G20-medlemsländer.

____

Läs mer:
– Länder bör förhindra ”lagstiftningsarbitrage” för Stablecoins – FSB
– ”Samma aktivitet, samma förordning” För ”Global Stablecoins” – FSB -ordförande

– BIS Osäkert om ”Global Stablecoins” kan hjälpa till med gränsöverskridande betalningar
– Så här kan G20 hålla krypto och stablecoins i bukten

– Stablecoins regerar bland toppmynt: Varför och vad det kan betyda
– USDC -operatör glad efter att Yellen kallar Stablecoins ’National Security’ oroSource link