Kinesiska kryptoanvändare hittar fortfarande sätt att kringgå förbudet


Källa: Adobe/chungking

Kryptoanvändare i Kina hittar fortfarande sätt att handla medan stora börser förbereder sig för att stänga av tjänsten för kinesiska användare i slutet av året.

När 2021 går mot sitt slut, har det varit en allmän uppfattning att tiden börjar rinna ut för kryptoanvändare och investerare baserade i Kina. Efter ett förnyat förbud tidigare i år mot allt från kryptohandel till gruvdrift, börser som historiskt har haft ett stort antal kinesiska användare, bl.a. Binance och Huobi, sade att tjänsten för dessa användare kommer att inaktiveras i slutet av december.

Den kommande deadline har av vissa lyfts fram som en potentiell risk för marknaden, med till exempel den kinesiska kryptofokuserade journalisten Colin Wu skrivande att människor ska ”vara medvetna om marknadsfluktuationer” som Binance, Huobi och MEXC avbryter stödet för kinesiska användare.

Trots den hotande deadline har dock kryptoanvändare i Kina redan hittat sätt att komma runt restriktioner, enligt namnlösa källor som South China Morning Post pratat med.

Enligt en kinesisk kryptoinvesterare innebär användning av ett virtuellt privat nätverk (VPN) för att kringgå den ”stora brandväggen” att användare i Kina fortfarande kan komma åt utländska kryptobörser. Därifrån sa samma källa att det är möjligt att registrera sig med en utländsk e-posttjänst och välja ett land som inte har ett identitetssystem.

Samtidigt, enligt en annan kinesisk kryptoinvesterare som också var med under Kinas tidigare tillslag mot krypto 2017, kommer nya lösningar med största sannolikhet att dyka upp för kinesiska kryptohandlare.

Efter förbudet 2017 stoppade många kinesiska börser insättningar av kinesiska yuan och tillät endast uttag, sa investeraren och tillade att detta ledde till ”tillfälligt kaos” på den inhemska marknaden. Situationen förbättrades dock när vissa marknadsveteraner bildade privata over-the-counter (OTC)-grupper som kunde underlätta handel mellan fiat och krypto, förklarade källan.

Enligt en tredje källa blir dock alternativen mycket mer begränsade för dem som är nya inom krypto.

Handlare kan alltid välja decentraliserade börser (DEX) som inte inför vet-din-kund-kontroller (KYC) för att handla mellan tokens, men att flytta från kinesiska yuan till krypto blir svårare, sa källan.

Efter Kinas tidigare förbud mot krypto från 2017, svarade många av landets största börser med att flytta sina huvudkontor från det kinesiska fastlandet och till platser som Hong Kong och Singapore.

Men peer-to-peer och OTC-marknader var fortfarande allmänt tillgängliga för användare i Kina, vilket gör det relativt problemfritt för dessa användare att fortsätta delta i kryptoekonomin. Med Peking den här gången till synes mer fast besluten att driva bort kryptorelaterade aktiviteter från landet, men det är fortfarande en öppen fråga vilka lösningar som kommer att dyka upp för kinesiska kryptoanvändare denna gång.
____
Läs mer:
– Nyligen beslutade kinesiska Bitcoin-domstolen ”Inte ett isolerat fall” och en del av ”en pågående trend”
– Det kinesiska kommunistpartiets munstycke stöder NFTs i ett överraskande drag

– 20 % av Bitcoin Hashrate är ”fortfarande i Kina”, hävdar rapporten
– Kinesiska banker ”utbildar” allmänheten om fallgroparna med krypto

Source link