Kinesiska banker ”utbildar” allmänheten om fallgroparna med krypto


Källa: Adobe/gui yong nian

Provinsiella filialer av Kinas största affärsbanker har börjat ”utbilda” allmänheten om farorna med krypto och penningtvätt – men det verkar som om budskapet att krypto och gruvdrift är ”dåligt” inte når fram till vissa offentliga tjänstemän.

Efter krypteringen av kryptotransaktioner genom banker och gruvindustrin i år har banker börjat visa meddelanden i filialer och väntrum och varna sina kunder att hålla sig borta från krypto.

Enligt median FJSen, grenen i Dongshan County (Fujian-provinsen) Postal Savings Bank of China har påbörjat en månadslång händelse som kommer att se dess personal gå ut i länet och informera samhällsmedlemmar om att kryptotillgångar är ett verktyg för brott och att de kan utsätta sig för risker genom att göra kryptorelaterade investeringar.

Banken talade om behovet av att uppfylla sitt ”sociala ansvar” och har döpt sin kampanj till ”Förebyggande av kriminella aktiviteter som använder virtuell valuta för penningtvätt.”

Personalmedlemmar fotograferades när de besökte en livlig marknad i staden Xipu för att ”bekanta” marknadsbesökare och stallhållare med kryptons illkor och att ”inte falla för” kryptorelaterad reklam eller falla för löften från människor som försöker övertala dem att göra symboliska investeringar.

Mediet publicerade ett foto av en ung kvinnlig anställd som pratade med en äldre kvinna på marknaden.

Banken har tillsammans med många andra ledande kinesiska affärsbanker lanserat liknande kampanjer på andra kontor.

Samtidigt rapporterade den statligt ägda nyhetsbyrån Xinhua (via CnStock) att brottsbekämpande myndigheter i Zhejiang-provinsen, såväl som nationella myndigheter för cyberbrottsutredning, hade ”slumpmässigt stickprovskontrollerat” 36 IP-adresser som tillhörde 20 statligt ägda enheter i sju regioner – avslöja ett ”antal överträdelser av bestämmelser” som rör kryptomining.

Operationen fann att statlig personal vid 14 av de 20 statligt ägda institutionerna hade använt offentliga resurser för att bryta tokens. Deras nummer inkluderade en datorrumschef vid namn Ding vid yrkesutbildningscentret i Shangyu-distriktet – som hade använt anläggningen för att bryta ravencoin (RVN) i ”111 dagar” med hjälp av tre gruvriggar och anläggningens internetfunktioner.
____
Läs mer:
– Kinesiska domstolar dömer Crypto Miner, Bedrägeri ringer när verkställigheten fortsätter
– Bitcoin Hashrate nära full återhämtning efter Kinas gruvförbud

– Kinesisk Crypto Mining Crackdown vänder fokus till PC-rum och ”Home Miners”
– Kanske är Binances CZ trots allt inte världens rikaste etniska kines – Rapport

– Kinesiska centralbanken: NFT, Metaverse ”Kan bli verktyg för penningtvätt”
– Den kinesiska centralregeringen vill skapa ”Digital Asset Exchanges” när CBDC närmar sigSource link