Kazakstan lär Bitcoin Miners en läxa eftersom kaos påverkar BTC Hashrate


Källa: En videoskärmdump, Youtube/NBC News

Kazakstan har kastats in i en politisk och social malström som kan skaka världen av Bitcoin (BTC) – när oron över eskalerande bränslepriser sågs Kazakhtelecom, den nationella kommunikationsleverantören, drog ur kontakten till mycket av landets internet och påminde Bitcoin-gruvarbetare om att säkra alternativa sätt att komma åt internet.

Nationen beräknas vara ansvarig för cirka en femtedel av det globala BTC-hashratet – och internationella bitcoiners har rued det faktum att ett ”suveränt internet” verkar vara lika långt borta som någonsin, med internetleverantörer (ISP) som fortfarande spelar en nyckelroll i kryptosfären.

Bitcoin hashrate denna vecka:

Källa: coinwarz.com

”Bitcoin-gruvarbetare bör utforma sin verksamhet så att den inte påverkas av de extrema åtgärder som regeringar kommer att vidta för att begränsa spridningen av frihet i form av information. Ha inte enstaka felpunkter när det kommer till att leverera giltiga hash till resten av nätverket . Hitta dessa hash och skicka dem sedan via massiva internetleverantörer, privata internetleverantörer, satellit, kortvågsradio, hamradio och mesh-nätverk”, betonade Bitcoiner och podcaster Marty Bent.

Blockstream’s Samson Mow, dock, också påminde om att det fanns befintliga tekniska lösningar som kunde hjälpa gruvarbetare att undvika problem i händelse av framtida strömavbrott.

KvarteretLarry Cermaks vicepresident för forskning publicerade data som han hävdade togs från gruvpools API:er – vilket visar att vissa pooler hade sett över 80 % nedgångar, även om andra verkade nästan opåverkade.

Enligt median Kosmolskaya Pravda, efter en kraftig ökning av priserna på flytande gas (LPG), bröt upplopp ut i flera områden, med demonstranter som tog kontroll över Almatys största flygplats, stormade administrativa byggnader och lämnade minst åtta döda enligt vissa rapporter och hundratals skadade.

Regeringen svarade med att avgå, och den verkställande makten förklarade undantagstillstånd. Ledare har också uppmanat Ryssland att skicka militär hjälp och Kazakhtelecom stängde av all internettjänst till ”vissa regioner”, noterade Kosmolskaya Pravda och tillade: ”Natt den 5 januari, [hash rate] ökade något” när internetåtkomsten återvände ”i vissa regioner i Kazakstan.”

Nationens president, Kassym-Jomart Tokayev, har kallat demonstranterna ”terrorister”.

Oroligheterna kommer sannolikt att fortsätta: Tokajev har tilltalat nationen och lovat att svara på ytterligare oroligheter med ”kraft”. Och RIA Novosti rapporterade att protesterna har fortsatt i ett antal områden, med sjukhus i Almaty ”omgivna” av upprorsmakare. Några ”200-250” demonstranter har återvänt till det centrala Republiktorget när ytterligare en dag av oroligheter ser ut att eskalera.

Presidenten har överklagat till Organisation för kollektiva säkerhetsfördrag (CSTO) – en grupp Moskva-allierade före detta sovjetstater för militär hjälp, med ett antal CSTO-medlemmar som uttrycker en vilja att ingripa.
____
Läs mer:
– Bitcoin-gruvarbetare kan gå till kärnkraft i Kazakstan när regeringen planerar nytt kraftverk
– Vintern är här för Bitcoin-gruvarbetare i Kazakstan och Iran när kallt väder ger avmattning

– 20 % av Bitcoin Hashrate är ”fortfarande i Kina”, hävdar rapporten
– Blockstream uppdaterar sitt Bitcoin-satellitnätverk, tillkännager kit

Source link