Kanske är Binances CZ trots allt inte världens rikaste etniska kines – Rapport


Changpeng Zhao. Källa: Instagram, Binance

Drygt en vecka efter att en stor kinesisk media hävdade att Binance Grundare och VD Changpeng ”CZ” Zhao är den rikaste etniska kinesen i livet, en annan rapport har dykt upp som ifrågasätter logiken i den ursprungliga rapporten.

I en artikel publicerad av medierna Yijian Finance ifrågasattes integriteten och tillförlitligheten av Caijing Magazines ursprungliga inlägg i ämnet.

Som rapporterats publicerade Caijing Magazine ett Weibo-inlägg i slutet av november med en ”topp 5” rik lista över de rikaste kineserna i livet – med Zhao som toppade listan på grund av det faktum att Binances aktie ansågs vara värd så mycket.

Caijing Magazine citerade data från icke namngivna ”insiders”, såväl som tidigare publicerad information från Forbes om att Binances värde uppskattades till 300 miljarder USD, att Zhao troddes äga 30 % av Binances aktier. Detta innebar att Binance-grundaren var värd cirka 90 miljarder USD, hävdade den. Den tillade att Zhao ”rankas bland de 10 rikaste människorna i världen.” Inlägget noterade också att Binances dagliga handelsvolym hade nått 76 miljarder USD.

Men författaren Yijian Finance hävdade att det fanns ett antal skäl som tyder på att Caijing Magazine kan ha använt felaktig logik för att konstruera sin lista, nämligen följande:

  • Värderingen på 300 miljarder USD verkar komma från en artikel från Wall Street Journal från den 11 november, som citerade ”företagsinsiders” som säger att ”om Binance var offentligt skulle det kunna vara värt upp till 300 miljarder USD”, och tillade att denna värdering gjordes av namnlösa ”tidigare chefer”. ”Auktoriteten” för ”tidigare chefer” och icke namngivna ”insiders” ifrågasattes – särskilt som Zhao inte personligen har kommenterat en värdering.
  • Zhao har aldrig uppgett offentligt hur många aktier han äger i Binance. Dessutom, i vad som verkade vara ett vederläggande av Ciajiing Magazines rika lista, Zhao också twittrade kort efter att Weibo-inlägget publicerades och skrev: ”Värderingar utan likviditet [don’t] betyder mycket.”
  • Listan innehöll faktafel, såsom åldern på den Tencent grundare ”Pony” Ma (Ma Huateng).
  • För att beräkna rikedomen hos superrika individer kan medier ”inte förlita sig enbart på så kallade ”insiders”, tillade författaren. Istället gör sådana listor ”generellt” sina beräkningar baserat på ”aktier och anläggningstillgångar av erkänt värde.” Eftersom Binance inte är ett börsnoterat företag, och Zhaos ägande inte är offentligt tillgängligt, är beräkningarna lite mer än ”bara en uppskattning eller en subjektiv gissning” – med en brist på ”objektiv auktoritet” som backas upp ”av data.”
  • Dagliga handelsvolymer kan fluktuera vilt och kan inte användas för att göra beräkningar av detta slag.
  • Riktiga listor är notoriskt svåra att sammanställa och är sällan begränsade till en ”topp 5”.
  • Tidpunkten för rapporten är misstänkt, hävdade författaren, och noterade att den ”virtuella valutaindustrin” är ”förbjuden i Kina.” Författaren anklagade Caijing Magazine för att försöka driva upp webbtrafik till sin webbplats, och tillade att presentera Zhao som en sådan. rik individ var ett ”farligt” drag.

Vissa kinesiska nätanvändare har dock föreslagit att Zhaos verkliga rikedom kan hittas inom hans kryptoinnehav. Han har tidigare sagt att några ”100%” av hans nettoförmögenhet var ”investerade i krypto.”

Zhao uppgav också att hans portfölj helt och hållet bestod av bitcoin (BTC) köpt 2014, samt hemliga binance coin (BNB) innehav.

_____
Läs mer:
– Binance återupptar DOGE-uttag, säger ”No Shade Intended”
– Binance är ”i samtal med suveräna förmögenhetsfonder”, ökar irländsk närvaro

– Binance släpper Bill of Rights för kryptoanvändare
– Binance Boss CZ har bara ögon för Bitcoin och BNB

Source link