Kanadensiska lastbilsdemonstranter synar Bitcoin mitt i en domstolsbeordrad frysning av fond


Lastbilsförare protest. Källa: videoskärmdump, CBS Evening News / YouTube

Regeringen i Kanadas Ontario har fått en order från provinsens Högsta domstolen som tillåter frysning av cirka 9,4 miljoner USD i medel som samlats in via crowdfunding-plattformen GiveSendGo för ”lastbilsförares protest” — uppmuntrande uppmaningar från några av protestens anhängare att utveckla en bitcoin (BTC)-baserad strategi som kan säkerställa fortsatt finansiering för lastbilsförarna.

Protesten startade som ett initiativ mot landets covid-19-vaccinmandat och pandemirelaterade restriktioner för lastbilschaufförer som kör in i Kanada från USA.

Ivana Yelich, talesperson för Ottawas premiärminister Doug Ford, berättade för The Globe and Mail att det senaste domstolsbeslutet inför ett förbud mot att distribuera donationer som överförts via plattformens ”Freedom Convoy 2022”- och ”Adopt-a-Trucker”-kampanjsidor. Från och med 13:31 UTC har de två kampanjerna samlat in cirka 8,7 miljoner USD respektive 701 330 USD från givare.

Som sagt, plattformen var snabb till avvisa ordningen:

Preston Byrne, en krypto- och blockchain-fokuserad advokat på den amerikanska advokatbyrån Anderson Kill, twittrade att det såg ut som att ”krypto räddar dagen igen” som svar på släppet av en strategi som kan tillåta att åsidosätta frysningen av fonderna som delas av en av demonstranternas.

”Kanada attackerar den kanadensiska ideella ’Freedom 2022 Human Rights and Freedoms’ som inrättades den 30 januari”, sa Joseph A. Camp i ett blogginlägg. ”Men GiveSendGo frigör medlen till den amerikanska ideella ’Incorporated Freedom 2022 Human Rights And Freedom Association’ som sedan distribuerar medlen via Crypto till TruckerConvoy2022.”

Den kontroversiella kanadensiske psykologen och författaren Jordan B. Peterson var bland dem som kritiserats domstolens beslut, som kallar det ”statssponsrad stöld”, men uttrycker också sin övertygelse om att kryptotillgångar kan tillåta kampanjens anhängare att fortsätta att finansiera dessa ansträngningar.

”Bitcoin fixar det”, sa han.

Samtidigt är en annan crowdfunding-insats för lastbilschaufförsprotesten, som gör det möjligt för supportrar att donera bitcoin, sa att ha genererat 21 BTC (918 240 USD) i insamlade medel, enligt dess arrangör.

____

Läs mer:
– Kanadensiska skattemyndigheten lanserar revision för att motverka skatteflykt från krypto
– Ethereum ETF:er kämpar i Europa, men se stigande volymer i Kanada

– Vad ligger bakom KPMG Bitcoin & Ethereum-hypen?
– Lärare i Ontario fortsätter att investera i FTX som inte är tillgängligt i Ontario

– Hur den globala ekonomin kan påverka Bitcoin, Ethereum och Crypto 2022
– 1B kryptoanvändare, vänligare regler, länder som antar krypto – Crypto.coms 2022 förutsägelser

Source link