Kanadensisk ungdom arresterad över 36,4 miljoner USD kryptostöld


Källa: AdobeStock/kayasit

En yngling från Hamilton har gripits för påstådd inblandning i stöld av digitala tillgångar till ett värde av över 36,5 miljoner USD – den största stölden som rapporterats av en person.

Hamilton är en hamnstad i den kanadensiska provinsen Ontario. Gripandet kom som ett resultat av en gemensam utredning mellan Hamiltonpolisen Federal Bureau of Investigations, och den United States Secret Service Electronic Crimes Task Force, som startade i mars 2020, sade Hamilton Police i ett pressmeddelande.

Den misstänkte duplicerade offrets telefonnummer genom en SIM-bytesattack, och fick tillgång till tvåfaktorsauktoriseringsförfrågningar. Därefter stal gärningsmannen omkring 46 miljoner CAD (36,5 miljoner USD) i kryptovalutor.

”Den gemensamma utredningen avslöjade att en del av den stulna kryptovalutan användes för att köpa ett onlineanvändarnamn som ansågs vara sällsynt i spelgemenskapen. Den här transaktionen ledde till att utredarna avslöjade kontoinnehavaren för det sällsynta användarnamnet, säger polisen i Hamilton.

De tillade att den påstådda brottslingen greps för stöld över 5 000 USD och innehav av egendom som erhållits genom brott. Dessutom gjorde de ”flera kryptovalutabeslag värderade i dag överstigande” på 7 miljoner CAD (5,6 miljoner USD), sade polisen och noterade att ärendet ligger till domstol.

___

Läs mer:
– In-person Tether Swap förvandlas till en blodig kidnappningsprövning för USD 3M Crypto Trader
– Amerikansk entreprenör torterad av gäng som försöker stjäla hans Bitcoin

– Mordet på kryptohandlaren skylls på skryt i sociala medier
– Man ”mördad” som kryptogruvarbetares bud för att skydda riggar blir dödligt

– Polisen i Lettland förhindrar brutal kryptostöld och mordplan
– Man förfalskar sin egen kidnappning och springer iväg med 1,15 miljoner USD i kunders Bitcoin

– Kanadensiska skattemyndigheten lanserar revision för att motverka skatteflykt från krypto
– Kanadas Bitcoin ETF:er tappar fart, men inte investerarnas intresseSource link