Två Kanadensisk medborgare har dömts till två år i ett AMERIKANSKT fängelse för att ha stulit bitcoin från Oregon som är bosatta genom ett Twitter-bluff.

Karanjit Singh Khatkar, och Jagroop Singh Khatkar, från British Columbia, Kanada, dömdes i Mars 17-24 månader i federalt fängelse tre år övervakad release för att ha konspirerat för att begå tråd bedrägeri och penningtvätt omfattar bitcoins (BTC).

Enligt AMERIKANSKA Department of Justice Attorney ‘ s Office pressmeddelande tisdag, i ett fall som har undersökts av FBI, de två tilltalade försökt att lura offer till att tro att de diskuterade kundservice frågor med representanter från Hong Kong-baserade crypto utbyte HitBTC.

I oktober 2017, de två tilltalade använt ett Twitter-konto med handtag @HitBTCAssist att posera som HitBTC personal för att manipulera ett offer till att lämna över 23.2 BTC (värt $118 000 i dagens priser) från en HitBTC plånbok för att Karanjit Khatkar plånbok på Kraken utbyte.

Den Khatkars också övertygad om Oregon som är bosatta för att lämna över information som kan användas för att äventyra offrets konton, inklusive e-post och exchange-konto.

Inom några dagar av stöld, Khatkars dela bitcoin vinning och fortsatte att spendera i likvidation cryptocurrency på en påkostad livsstil där lyxiga bilar och casinon.

Den 16 December 2019 Khatkars erkände sig skyldiga till anklagelserna och förpliktades att betala $142,349 i förskottsbetalning restitution under en ändring av grunden hörsel. En ytterligare $42,162 delades ut vid straffmätningen, vilket gör att den totala siffran till $184,511.

Upplysningar Läs Mer

Ledaren i blockchain nyheter, CoinDesk är en media utlopp som eftersträvar högsta journalistiska normer och håller sig till en strikt uppsättning av redaktionella politik. CoinDesk är ett självständigt rörelsedrivande dotterbolag för Digital Valuta Koncernen, som investerar i cryptocurrencies och blockchain startups.Source link