Kanada använder ”terroristfinansiering”-regler för att stoppa lastbilskonvojNedan är ett direkt utdrag av Marty’s Bent Issue #1163: ”Om du först inte lyckas stämpla fredliga demonstranter som ”terrorister” och med våld ta deras pengar.” Anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Det där eskalerade snabbt. Vi har bevakat Freedom Convoy i Kanada under de senaste veckorna. När vi först skrev om ämnet, hade GoFundMe stängt en kampanj tillägnad saken efter att ha blivit pressad av den kanadensiska regeringen. I ljuset av detta satte bitcoiners igång för att spinna upp en Tallycoin-kampanj så att arrangörer kunde få pengar direkt till plånböcker som de kontrollerade, vilket eliminerade potentialen för en pålitlig tredje part att frysa och lägga beslag på medlen. Under loppet av förra veckan fick just den kampanjen mycket dragning och uppmärksamhet från pressen eftersom många från hela världen skickade miljarder satoshis. Att lyfta fram bitcoins värderekvisita i förhållande till de traditionella penning- och betalningssystemen som dominerar idag.

Snabbspola fram till idag, Freedom Convoy går starkt och blir bara starkare eftersom lastbilschaufförer och de som har anslutit sig till dem framgångsrikt har blockerat kritiska handelsvägar för att skicka ett meddelande till makthavarna inom den kanadensiska regeringen ett meddelande; demonstranterna menar helt allvar med att få tillbaka sina rättigheter. De gräver ner sina fötter och tvingar fram frågan samtidigt som de använder fredliga medel för icke-våldsamma protester som sänder ett budskap.

De åtgärder som vidtagits av den kanadensiska regeringen för att åberopa sin Emergencies Act, som inte har åberopats på många decennier, för att ge banker full handlingsfrihet att frysa och beslagta medel som finns på bankkonton och rikta in sig på bitcoin crowdfunding-kampanjer som också samlar in pengar är inget annat än ytterst auktoritärism. Detta drag är särskilt rikt från en premiärminister som bad sina landsmän att #ThankATrucker för mindre än två år sedan.

.Source link