Kadena ser julrally med avkastningsodling, NFTs i fokus


Ethereum (ETH) wannabe-konkurrenten kadena (KDA) har fortsatt att sväva högre på marknaden under julen i hopp om att protokollet kommer att ge förbättringar av allt från smart kontraktsskapande till handel med icke-fungibla token (NFT).

Från och med 10:37 UTC handlades KDA för 15,31 USD, en ökning med 12 % under de senaste 24 timmarna. Tokenen är för närvarande rankad som den 70:e mest värdefulla kryptotillgången efter börsvärde (2,47 miljarder USD).

Under den senaste veckan har KDA nu ökat med mer än 43 %, vilket gör det till den 5:e bäst presterande på 7-dagarsbasis bland de 100 bästa mynten efter börsvärde. I skrivande stund var de enda mynten som presterade bättre än det för veckan NEAR, FTM, AAVE och SUSHI som steg med 70%, 65%, 56% respektive 45%.

90-dagars pris för KDA:

Källa: Coingecko.com

Julrallyt för KDA kommer när teamet bakom protokollet har tillkännagett ett antal nya funktioner. Bland de mest intressanta för innehavare är förmågan att slå in KDA-tokens för avkastningsodling på Ethereum-baserade decentraliserade börser (DEX) som SushiSwap, och en ny webbläsartilläggsplånbok för Kadena känd som X-plånbok.

Skapad av Stuart Popejoy och Will Martino, två före detta blockchain-utvecklare på investeringsbankjätten JPMorgan, Kadena beskrivs som en smart kontraktsplattform som syftar till att konkurrera med Ethereum genom att förenkla sättet att skriva smarta kontrakt.

Protokollet har också använt sig av vissa aspekter av Bitcoin (BTC) design, såsom proof-of-work (PoW) konsensusmodellen. Enligt Kadenas webbplats erbjuder nätverket ”säkerheten för Bitcoin, praktiskt taget gratis gas, oöverträffad genomströmning och smartare kontrakt.”

Projektet har bland annat uppmärksammats för planer på att lansera Marmalade, en egen standard för köp och försäljning av NFT som kommer att föra in krav på försäljning av en NFT i standarden.

Ofta framhålls som en av Kadenas stora förtjänster är dess eget Pact-programmeringsspråk för smarta kontrakt, som beskrivs i sin dokumentation som ”det första riktigt mänskliga läsbara smarta kontraktsspråket.”

Projektet kritiseras dock av vissa analytiker för en påstådd hög grad av centralisering av hashkraft som stödjer nätverket.

I båda fallen följer rallyt för kadena under den senaste veckan en stark period för token i början av november, där KDA steg med mer än 300 % mellan 1 och 13 november. Som ofta händer efter paraboliska rallyn vände dock priset senare lägre och föll med cirka 70 % från toppen den 13 november på över 28 USD till botten den 13 december på 8,57 USD.

För närvarande handlas KDA huvudsakligen på börserna KuCoin och Gate.io, som tillsammans utgjorde 89 % av handelsvolymen under de senaste 24 timmarna. Poletten är ännu inte listad på några av världens största börser som t.ex Binance och Myntbas.
____
Läs mer:
– BitMEX lanserar BMEX Token 2022, tillkännager Airdrop
– OpenDAO:s SOS-token faller över 20 % efter sitt första språng på nästan 500 %

– SUSHI hoppar 10 % när nytt uppköpsförslag möts med blandade reaktioner
– Speltoken-galan hoppar bland ökad hausseartad spelsektor

Source link