Julrally för Bitcoin, Ethereum när priserna bryter nyckelnivåer, finansieringsräntorna blir positiva


Källa: AdobeStock / Pintau Studio

Det ser ut som att jultomten har kommit tidigt för kryptoinvesterare i år, med starka rallys sett över bitcoin (BTC), ethereum (ETH) och den bredare altcoin-marknaden under de senaste 24 timmarna.

Klockan 13:10 UTC handlades BTC för 51 038 USD, en ökning med 4,3 % under de senaste 24 timmarna och 7,1 % under den senaste veckan. Samtidigt stod ETH på 4 090 USD, en ökning med 2,9 % de senaste 24 timmarna och 3 % för veckan.

På andra håll på kryptomarknaden var prestanda också stark under det senaste dygnet, med den stora majoriteten av mynten i topp 100 efter börsvärde som såg högre priser. Bland de som stack ut var sandlådan (SAND), fantom (FTM), arweave (AR) och internetdator (ICP), som alla har haft 24-timmarsvinster mellan 20% respektive 13%.

Rallyt för bitcoin under de senaste 24 timmarna markerade ett genombrott genom nyckelnivån på 50 000 USD, vilket ökade sentimentet bland bitcoin HODLers och handlare. Samtidigt har priset också nyligen brutit igenom en fallande trendlinje som kan dras tillbaka till 69 000 USD all-time high från den 10 november, vilket förbättrar den tekniska uppsättningen av bitcoin-diagrammet.

90-dagars pris på BTC:

Källa: CoinGecko

För ethereum har det senaste rallyt tagit upp den näst mest värdefulla kryptovalutan över USD 4 000-strecket, efter att köpare drivit upp den från en lägsta nivå på drygt 3 640 USD den 15 december.

90-dagars pris för ETH:

Källa: CoinGecko

Och eftersom bitcoin-diagrammet i synnerhet ser starkare ut ur ett tekniskt analysperspektiv, ser även kedjans signaler lovande ut för kryptovalutan nummer ett.

Bland flera hausseartade signaler påpekade några medlemmar av bitcoin-gemenskapen idag att stora valar har fortsatt att lägga till fler mynt till sina innehav under hela november och december.

Tillsammans med en ansamling av mynt av valar, har utbudet av BTC på börser också sett en stadig nedgång under de senaste två månaderna, även om en liten uppgång sågs mellan torsdag och fredag ​​denna vecka, data från Coinglass visade.

BTC-saldon på börser:

Källa: Coinglass

Samtidigt, enligt Zhu Su, VD för kryptohedgefonden Tre pilar Kapital, ser bitcoinmarknaden för närvarande redo för ”a gamma squeeze” – ett fenomen som orsakas av snabba prisstegringar, vilket tvingar marknadsgaranter på optionsmarknaden att köpa spotbitcoin när pengar strömmar in i köpoptioner.

Dessutom, tittar vi på finansieringsräntor på den eviga terminsmarknaden för BTC och ETH, ser vi att kurserna för båda de två största kryptovalutorna generellt sett ligger kvar i det positiva territoriet, även om kurserna i december har sjunkit något jämfört med november.

Positiva finansieringsräntor innebär att handlare som är långa på eviga terminskontrakt betalar de som är korta, medan negativa räntor innebär att korta positioner betalar långa. Som sådan är finansieringsräntorna generellt sett positiva när hausseartat sentiment dominerar bland handlare.

BTC-finansieringsräntor jämfört med pris:

Källa: Coinglass

ETH finansieringssatser jämfört med pris:

Källa: Coinglass

När en användare kommenterade den senaste förändringen i finansieringsräntor på Reddits r/CryptoCurrency-forum, sa en användare att tecken på att räntorna återhämtar sig kan signalera ”början av ännu ett tjurrally.”

Samma användare tillade att även om nivån nu fortfarande inte är särskilt hög, ”signalerar det att investerares sentiment kan vända tillbaka till det positiva.”

Samtidigt följde det tidiga julrallyt och förbättrade sentiment bland kryptohandlare ett framträdande på CNBC av Galaxy Digital VD Mike Novogratz igår.

I intervjun sa den välkända kryptoförespråkaren att han förväntar sig ”mindre volatilitet” framöver. Han tillade att han ser bitcoin som ”skräddarsydd som en värdebutik” och inte en transaktionsvaluta.

____

Läs mer:

– Prisprognoser för Bitcoin och Ethereum för 2022
– Hur den globala ekonomin kan påverka Bitcoin, Ethereum och Crypto 2022

– Hälften av de undersökta tusenåriga miljonärerna kommer att köpa ännu mer Bitcoin, Ethereum 2022
– Altcoins in för en Bumper 2022 som antal kryptohandlare inställt på dubbel – Rapportera

– Kryptoadoption 2022: Vad kan du förvänta dig?
– Bitcoin, Ethereum Jump as Fed Doubles Tapering, Signals räntehöjningar, Talks Crypto

Source link