JRR-token förbjuden av författaren JRR Tolkiens dödsbo


Källa: AdobeStock/David Pimborough

JRR Token, en kryptovaluta denominerad med exceptionell likhet med den legendariske författaren JRR Tolkiens varumärke, har förbjudits av författarens juridiska instans.

Advokater från Tolkien Estate, det juridiska organet som förvaltar egendomen och upphovsrätten till de flesta av JRR Tolkiens verk, hävdade att kryptovalutan kränkte varumärket för den engelska författaren, som blev berömmelse med sin fantasyroman Hobbiten och hans uppfinningsrika episka fantasi Sagan om ringen.

Tolkien Estate har gjort upp med JRR Token-utvecklaren Matthew Jensen, som har betalat en hemlig summa för kroppens rättegångskostnader.

”Tolkiens egendom är vaksam när det gäller att förhindra obehöriga parter från att dra nytta av JRR Tolkiens namn och innehållet i JRR Tolkiens litterära verk,” sa Steven Maier, advokat för Tolkiens gods.

Dödsboet har också framgångsrikt återställt domännamnet ”jrrtoken.com”, enligt WIPOs skiljedoms- och medlingscenter, vilket visar att klagomålet inkom den 7 augusti.

WIPO slog fast att det omtvistade domännamnet är ”identiskt eller förvirrande likt ett varumärke” och har registrerats och använts i ”ond tro”. Efter domen ersatte Jensen domännamnet med ”thetokenofpower.com.”

Tolkien Estate hävdade dock att den förfinade webbplatsen fortfarande innehöll bilder som tyder på författarens verk, inklusive bilder av ringar, Hobbit-hem, liknande motton och en trollkarl med en anmärkningsvärd likhet med Gandalf, en huvudperson i JRR Tolkiens romaner.

Å andra sidan hävdade Jensens advokater att domänen kan särskiljas från Tolkien-gårdens varumärkesskyddade ”JRR Tolkien” på grund av ”den tydliga skillnaden i betydelse och kommersiellt intryck”, såväl som skillnaden i varumärkenas visuella utseende.

”Särskilt innehåller den klagandes varumärke JRR TOLKIEN de extra bokstäverna ”L” och ”I” som är påfallande frånvarande i det omtvistade domännamnet. Uttalet är också annorlunda,” sa Jensens advokater.

Ändå har den kontroversiella kryptovalutan lovat att stoppa all verksamhet under det omtvistade namnet. Från och med nu, JRR Tokens Twitter konto tillsammans med dess webbplats har tagits bort.

I slutet av oktober tycks en kryptovaluta representera träffen Netflix show Squid Game började få uppmärksamhet från mainstream och ökade med över 45 000 % på några dagar. Däremot kraschade kryptovalutan, som marknadsfördes som en play-to-earn-token till nära noll i en påstådd mattdragning.

____

Läs mer:

– Någon använder Netflixs Squid-spel för att pumpa token med flera röda flaggor
– Aussie Programmer skapar ”pedagogisk” Pirate Bay för JPEG-versioner av NFT

– ”Slutlig och bindande” Mt. Gox resolution överenskommen
– Dag 1 av ”Faketoshi”-rättegången: Advokat ska enligt uppgift öppna med att säga ”I dag möter du ett geni”

– All Eyes on Japanese Court som Crunch Monero Mining Fall får förhandling i december
– CFTC-böter för att ljuga och Bitfinex för ”olagliga” transaktioner + fler nyheter

Source link