JPMorgan om Metaverse, Digital Ruble Trial, Binance Chain Rebrands + fler nyheter


JPMorgan-teamet utforskar Metajuku i Decentraland. Källa: En skärmdump, Opportunities in the metaverse av JPMorgan

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Metaverse nyheter

 • USA-baserad bankjätte JPMorgan antydde dess nya fokus på metaversen, och hävdade att ”när du tänker på ekonomin i metaversen – eller metanomiken – finns det möjligheter på nästan alla marknadsområden” och det kommer också att ge ”en enorm möjlighet för företag till företag .” I sin nya rapport sa banken också att dess ”kärnkompetens inom gränsöverskridande betalningar, utländsk valuta, skapande av finansiella tillgångar, handel och förvaring, utöver vårt storskaliga konsumentfotfäste, kan spela en stor roll i metavers.”

CBDCs nyheter

 • Centralen Rysslands bank sa att det officiellt lanserade den digitala rubelförsöket, och slutförde de första CBDC-överföringarna bland medborgare. Tre banker av 12 finansinstitut i pilotgruppen för digital rubel har redan integrerat CBDC-plattformen, där två av dem har slutfört en ”full cykel av digitala rubelöverföringar mellan kunder som använder mobilbankapplikationer”, sa banken.
 • Kinas digitala yuan har haft en mycket liten inverkan på finanssektorn hittills, rapporterade Bloomberg, med hänvisning till Mu Changchun, chef för Digital Currency Institute vid Folkets Bank of China. Saldot i e-CNY-plånböcker är cirka 470 miljoner CNY (73,9 miljoner USD), jämfört med M0 penningmängd, som hänvisar till kontanter i omlopp, på 8,6 miljarder CNY (1,36 miljarder USD), tillade Mu.
 • Krusning samarbetade med Digital Euro Association att gemensamt arbeta med CBDC. Beskedet klargjorde dock inte vad partnerskapet kommer att innebära.

Utbyter nyheter

 • Binance meddelade att dess blockchain-plattform Binance Smart Chain (BSC) kommer att ändras till BNB kedja, uppkallad efter sin inhemska BNB-token, som står för Build and Build (tidigare hette Binance Coin). De sa att detta är ”ett drag för att belysa dess koppling till BNB-token, den decentraliserade utvecklingen av BNB-ekosystemet, och visa upp hur BNB har överskridit Binance när det gäller dess användningsfall.”
 • Kryptoplattform Voyager Digital Ltd. rapporterade ett rörelseresultat på 3,2 miljoner USD för det andra kvartalet som slutade den 31 december, jämfört med en förlust på 2,9 miljoner USD året innan. Intäkterna för kvartalet är 164,8 miljoner USD – en ökning med över 4 400 % jämfört med 3,5 miljoner USD för kvartalet som slutade den 31 december. Total Assets on Platform växte till 5,9 miljarder USD från 4,3 miljarder USD den 30 september 2021. Det totala antalet verifierade användare är mer än 3,2 miljoner, en ökning med 49 % från 2,15 miljoner vid kvartalet som slutade den 30 september 2021.

Ekonominyheter

 • I USA steg producentprisindexet, som mäter grossistpriserna, med 1 % i januari och 9,7 % för 12-månadersperioden, vilket är nära rekord, rapporterade CNBC. Januariprocenten är dubbelt så hög som förväntat, eftersom inflationstrycket var oförminskat för att starta året.

Nyheter om investeringar

 • Blockchain-spel och NFT-fokuserad Animoca varumärken satte igång verksamhet i Japan, och dess strategiska dotterbolag har samlat in 1,1 miljarder JPY (10 miljoner USD) i finansiering i sin såddrunda. Animoca Brands Japan kommer att arbeta med globala proffs för att hjälpa japanska IP-innehavare att förgrena sig till internationella marknader, sa de.
 • Kapitalförvaltare Fidelity International gick in i kryptorymden med lanseringen av Fidelity Physical Bitcoin ETP (FBTC), som är listad på Deutsche Boerse och Frankfurtbörsen. De kallar det den billigaste bitcoin-ETP i Europa, med en total kostnadskvot (TER) på 0,75%.
 • Decentraliserat interoperabilitetsnätverk Axelar samlade in 35 miljoner USD i en serie B-finansieringsrunda, vilket gjorde den till en enhörning, vilket förde upp värderingen till över 1 miljard USD. Finansieringen kommer att användas för att stödja Axelars expansion när företaget fortsätter att rulla ut sitt huvudnät.
 • Metaverse spel MixMob Uppfostrad USD 7 miljoner i sin senaste finansieringsrunda ledd av cryptoasset fund Defiance Capital. Det nya kapitalet kommer att göra det möjligt för teamet att nå sina ”strategiska mål” under de kommande månaderna, tillade de.
 • Derivatprotokoll Maverick samlade in 8 miljoner USD i en finansieringsrunda ledd av Pantera huvudstad. Medlen kommer att användas för att föra ut dess automatiserade likviditetsplaceringsteknologi och öppna tillgångsnoteringsmodeller till marknaden, sa de.

Karriärnyheter

 • Google anställer en direktör för produktledning för deras Youtube Web3-avdelningen och har listad erfarenhet av krypto och NFT, samt ”[u]förståelse för kryptovalutor, blockchain, konsensusmekanismer, NFT:er och andra Web3-teknologier” bland de föredragna kvalifikationerna. Videostreamingplattformen hade tidigare uttryckt intresse för olika Web3-teknologier.

Adoptionsnyheter

 • Digital tillgångsplattform Bakkt slagit sig ihop med Valliant Bank, en institution som tillhandahåller finansiella tjänster, för att föra bitcoin (BTC) och eter (ETH) till bankens kunder. Den senare kommer att erbjuda bankkunder tillgång till dessa tillgångar via bankens mobilapp. Funktionen förväntas lanseras under andra kvartalet i år.
 • Betalkortsleverantör Mastercard meddelade att de utökar sin framstående betalningsfokuserade konsulttjänst med nya metoder dedikerade till öppen bankverksamhet, öppen data, krypto och digitala valutor och miljö, social och styrning (ESG). Ett fokus kommer att vara att hjälpa centralbanker att utforska designen och distributionen av en centralbanks digitala valuta (CBDC) med hjälp av Mastercards testplattform, så att de kan undersöka olika scenarier innan de distribueras, tillade de.
 • Blockchain-videospelföretag Galaspel presenterade sin Gala Music-plattform för att starta ett nytt decentraliserat musikekosystem. Gala tillkännagav också ett samarbete med Snoop Dogg och Death Row Records, och Snoop har släppt sitt nya album, ”Bacc on Death Row (BODR),” som NFTs via en Stash Box-rea med Gala Music.

Gruvnyheter

 • Krypto gruvarbetare BIKUPA meddelade att deras intäkter steg till 68,2 miljoner USD under det tredje kvartalet av räkenskapsåret som slutade den 31 december, en ökning med 30 % jämfört med förra kvartalet, medan deras nettoresultat nådde 64,2 miljoner USD. HIVE avslutade innevarande decemberkvartal med 1 813 BTC (83,1 miljoner USD) och 23 290 ETH (84,9 miljoner USD).

Source link