JPMorgan Chase stänger Uniswap-grundarens bankkonton och erbjuder hjälpHayden Adams. Källa: En videoskärmdump, Youtube/Fluidity

Hayden Adams, skaparen av ett stort decentraliserat utbyte Uniswapsa den amerikanska bankjätten JPMorgan Chase stängde sina bankkonton med ”ingen förvarning eller förklaring.”

”Jag känner många individer och företag som har blivit riktade på liknande sätt bara för att arbeta i kryptoindustrin. Tack för att du gjorde det personligt,” Adams twittrade.

Men Chases officiella stöd Twitter-konto svarade till Adams tweet och sa att ”det låter som att du har haft en mindre än idealisk upplevelse, och vi vill veta var du kommer ifrån.” De bad honom att skicka sitt ”namn, postnummer och all annan information” som han skulle vilja dela i ett privat meddelande.

Brian Quintenz, en amerikansk finanschef och fd Commodity Futures Trading Commission kommissionären, beskrev flytten som ”en skuggde-banking av krypto” av Federal Reserve (Fed) eller Kontoret för kontrollören av valutan examinatorer ”med riktning uppifrån.”

”Om granskaren sa till en bank att en viss kund är för riskabel och banken avslutade den relationen, är banken kontraktuellt förhindrad att berätta för kunden varför”, tillade Quintenz.

Han citerade också en artikel av Cynthia Lummis, en pro-Bitcoin (BTC) amerikansk senator, som hävdade att Fed medvetet höll tillbaka kryptoantagandet.

”De avbröt bankkontot för någon på sidan 1 av WSJ förra året och sa att han kom efter banksystemet för att störa dem.” sa Jim Bianco, president för Bianco Researchett investeringsanalysföretag.

____
Läs mer:
– BitMEX:s One-Stop Crypto Shop in DACH Region Plan får en bankvändning
– USA:s tillsynsmyndighet efterlyser Stablecoin Bank Regulation, Coordinated Regulatory Approach to Crypto

– Med banker som vänder sig till Bitcoin, är det äntligen dags att längta efter bankirerna?
– Ytterligare en storbank som börjar erbjuda Bitcoin, Ether & Altcoin-tjänster
– JPMorgan erbjuder privata bankkunder tillgång till Bitcoin Fund – Rapport

– Hälften av Uniswaps likviditetsleverantörer ser negativ avkastning, studera krav
– UNI släpper rapporter om att SEC undersöker Uniswap Labs

Source link