Jack Dorsey & Co lanserar Bitcoin Legal Defense Fund, förbereder sig på att föra juridiskt krig med Craig Wright


Jack Dorsey. Källa: en videoskärmdump

De Twitter grundare, Bitcoin (BTC) bull och Blockera (förr Fyrkant) chefen Jack Dorsey har tagit sikte på dem som tar juridiska potshots på Bitcoin-utvecklare – inklusive sådana som Craig ”Faketoshi” Wright.

Dorsey, tillsammans med Alex Morcos från Chaincode Labs / medgrundaren av Hudson River Trading och en annan person vid namn Martin White, skrev ett öppet brev till utvecklare och noterade att ”gemenskapen” är ”för närvarande föremål för flera fronter tvister.”

Trion anmärkte att ”fortsatta hot har sin avsedda effekt” eftersom ”enskilda åtalade har valt att kapitulera i avsaknad av juridiskt stöd.”

Även om brevet inte hänvisade direkt till Wright, mannen som påstår sig vara Satoshi Nakamoto, författaren till Bitcoin White Paper, nämnde det Wrights aktiviteter. Tulpanhandel fast. Den senare har försökt inleda en stämningsansökan mot en grupp av öppen källkodsutvecklare av BTC, Bitcoin Cash (BCH) och Bitcoin SV (BSV). Åtgärden tar formen av ett civilmål som lämnats in till en domstol i Storbritannien.

Dorsey och hans medförfattare uppgav att de hade skapat Bitcoin Legal Defense Fund, en ”icke-vinstdrivande enhet som syftar till att minimera juridisk huvudvärk som avskräcker programvaruutvecklare från att aktivt utveckla Bitcoin och relaterade projekt som Lightning Network och Bitcoins sekretessprotokoll.”

De tillade att fonden skulle ”försvara utvecklare från stämningar angående deras aktiviteter i Bitcoins ekosystem” och skulle ge hjälp med att ”hitta och behålla försvarsadvokater, utveckla rättstvister och betala juridiska räkningar.”

Initiativet, noterade Dorsey och företaget, skulle ”börja med en kår av frivilliga och deltidsanställda advokater”, medan trion sa att fondens styrelse skulle ”ansvara för att avgöra vilka stämningar och åtalade den kommer att hjälpa till att försvara.”

De anmärkte:

”Utvecklare med öppen källkod, som ofta är oberoende, är särskilt mottagliga för juridiska påtryckningar. Som svar föreslår vi ett samordnat och formaliserat svar för att hjälpa till att försvara utvecklare.”

Det juridiska teamet kommer att stå inför sitt första test när det tar sig an Wright i London, som Dorsey och hans medförfattare förklarade:

”Fondens första aktiviteter kommer att vara att ta över samordningen av det befintliga försvaret av Tulip Trading-processen mot vissa utvecklare som påstår brott mot förtroendeplikt och tillhandahålla finansieringskällan för externa ombud.”

Trion uppgav att fonden ”inte försökte samla in ytterligare pengar för sin verksamhet” – även om den kan försöka göra det i framtiden ”om det behövs för ytterligare rättsliga åtgärder eller för att betala för personal.” Oavsett vilket, på Twitter, uttryckte vissa en angelägenhet om att stödja fonden med sina egna kryptoinnehav.

Tulip Tradings fall hävdar att utvecklare gjort sig skyldiga till ett ”brott av förtroendeplikt” över BTC-medel som påstås ha stulits från Wright i februari 2020.

En advokatbyrå anställd av Tulip Trading vann nyligen rätten att gå vidare med ett civilrättsligt mål mot utvecklarna, vilket innebär att fallet sannolikt kommer att höras inför en domare.

Wright har redan haft viss framgång med sina juridiska ansträngningar i Storbritannien, där han har stämt individer för att ha varit värd för Bitcoin White paper på deras webbplatser, ofta vunnit på juridiska tekniska detaljer. Wright har hävdat att sådana individer, inklusive Bitcoin.orgs Cobra, har brutit mot hans upphovsrätt.

Det här är inte de första lagliga skotten Dorsey har avlossat i Wrights riktning. Förra året, Twitter-grundarens Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA) sa att det lämnade in en stämningsansökan mot Wright i Storbritannien i ett försök att få juridiska bevis på att Wright inte har någon upphovsrättsäganderätt över Bitcoin White paper.

____

Läs mer:
– Web 3.0 Wars blir personliga när Jack Dorsey drar decentraliseringslinjen
– Jack Dorseys spiral avslöjar Bitcoin Lightning Development Kit

– Jurybeslut på 100 miljoner USD i Craig Wright-målet skapar mer förvirring
– Advokater som kämpar mot Craig Wright lämnar också in en stämningsansökan mot Ledger och Shopify

Source link