Iran har enligt uppgift inställt på att tillåta användning av digitala valutor för internationella betalningar


Källa: AdobeStock / Borna_Mir

Iran ska enligt uppgift slutföra ett system som skulle tillåta handlare att använda digitala valutor i internationella affärer.

Enligt ett lokalt mediauttag, Alireza Peyman Pak, chef för Irans handelsfrämjande organisation, sade att landets Centralbank träffat en överenskommelse med Ministeriet för industri, gruvor och handel för att tillåta företag att använda kryptotillgångar när de gör internationella betalningar.

Peyman Pak nämnde att iranska exportörer har ställts inför frågor om valutaåtaganden och att en arbetsgrupp har bildats för att ta itu med dessa frågor.

”Vi undersöker för att lägga grunden för användningen av kryptovalutor i internationella bosättningar”, citerades organisationschefen.

Han tillade att den iranska regeringen strävar efter att använda ”blockkedjebaserade system som godkänts av industriministeriet och centralbanken på den internationella arenan för att hantera internationella affärer och [bypass] sanktioner.”

Peyman Pak sa att regeringen har nått en slutsats i frågan om antagandet av digitala valutor som betalningsmedel, och säger att han hoppas ”en dom kan komma att göras inom de kommande två till tre veckorna.”

____

Läs mer:
– Vintern är här för Bitcoin-gruvarbetare i Kazakstan och Iran när kallt väder ger avmattning
– Bitcoin som Safe Haven-berättelse testas igen efter USA:s strejk i Iran

– 5 nyckeltrender att titta på 2022 enligt Grayscales vd
– Kryptoinvesteringstrender 2022: Stöd för fler institutioner och memmanier

– Trender för kryptoreglering 2022: Fokus på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer
– 1B kryptoanvändare, vänligare regler, länder som antar krypto – Crypto.coms 2022 förutsägelserSource link