Investerare köper 330 Adidas NFTs med smarta kontrakt


Källa: adidas Originals / Twitter

Sportklädesgigant Adidas släppte sin samling av icke-fungibla token (NFT) ”Into the Metaverse” med 30 000 stycken på fredagen – och medan försäljningen var begränsad till maximalt två artiklar per person, lyckades en användare hamna på 330 stycken med ett smart kontrakt.

Enligt Montana Wong, en blockchain-ingenjör och medgrundare av produktstudio Sprise.co, gjorde en användare ett anpassat smart kontrakt och distribuerade det några timmar innan mynningen. När det verkställdes genererade kontraktet 165 undersmarta kontrakt, som var och en präglade två NFT:er och överförde dem till ägarens huvudsakliga ethereum-adress (ETH).

”Eftersom varje subsmart kontrakt har en unik adress, kunde skaparen undvika gränsen på två artiklar som infördes genom försäljningen. Efter att ha skickat NFT:erna till skaparens huvudadress, skulle det smarta barnets kontrakt självförstöra”, twittrade Wong.

Enligt Etherescan-transaktionen betalade användaren ETH 27,3 (för närvarande 103 838 USD) i gasavgifter och ETH 66 (USD 251 036) för de 330 NFT eftersom varje artikel var prissatt till ETH 0,2.

Från och med nu är golvpriset för Adidas NFTs ETH 0,785 på den stora sekundära marknadsplatsen Öppet hav, vilket innebär att användarens NFT-samling kan vara värd minst 259 ETH (för närvarande 985 127 USD). Med tanke på att de kumulativt spenderade några ETH 93,3 för att prägla och överföra de 330 NFT:erna kan de ha en nettovinst på 166 ETH (631 330 USD).

Samtidigt var nedsläppet en del av ett samarbete med den populära NFT-kollektionen Bored Ape Yacht Club (BAYC), skapare av PUNKS Comic Pixelvalv, och privata NFT-samlare gmoney.

Försäljningen var en framgång eftersom alla NFT:er, förutom de 380 föremål som Adidias höll fast vid för ”framtida evenemang”, såldes ut inom några timmar, vilket gav företaget totalt 5 924 ETH (22,53 miljoner USD).

____

Läs mer:

– Här är ”Metaverse-Ready Sneakers and Collectibles”-skaparen Nike förvärvade
– NFL, Dapper Labs lanserar en ny marknadsplats för digitala samlarobjekt

– Bitwise, Nexo Lägg till finansiella produkter för rika NFT-investerare
– NFTs orsakar blodbad i den senaste South Park Special

– IOTA stiger när nytt ”feeless” smart kontraktsnätverk & Airdrop tillkännages
– ADA faller när Cardano slutför smart kontraktsmöjlig uppgradering

Source link