Investerare inte imponerade av Polkadots Parachains-lansering


Källa: AdobeStock / Zeedign.com

Blockchain-protokollet Polkadot (DOT) misslyckades med att imponera på investerare under helgen när det lanserade sin första uppsättning parakedjor, eller individuella blockkedjor som körs parallellt inom Polkadot-ekosystemet.

Medan Polkadots verktygstoken DOT var relativt platt den 18 december, dagen för lanseringen, är den i rött måndagen den 20 december.

Klockan 8:22 UTC är det tionde myntet efter börsvärde ned med 3,8 % under de senaste 24 timmarna och 17,1 % under veckan, och handlas till cirka 24,51 USD. Myntet har minskat med 41 % under månaden och upp med 359 % under året.

DOT 7-dagars prisdiagram. Källa: CoinGecko.com

Enligt ett tillkännagivande som delas med CryptoNews.com, parakedjorna har varit under utveckling i ungefär fem år, och deras lansering ”markerar ett stort genombrott för sammankopplad blockkedjeteknologi.”

Slots för de första parakedjorna, som är inriktade på olika nischer från decentraliserad finans (DeFi), till investeringar och lån, samt smart entreprenad, tilldelades team via auktioner, med vinnarna bl.a. Acala, Månstråle, Parallell ekonomi, En stjärna, och Klöver.

Bland dessa parakedjor kommer Acala ”tillhandahålla en DeFi-plattform och inbyggt decentraliserat stablecoin (aUSD) till Polkadot-ekosystemet och vidare”, säger Bette Chen, medgrundare av Acala.

Uttänkt av Ethereum (ETH) medgrundare Gavin Wood, Polkadot lanserades 2020 med ett uppdrag att lösa interoperabilitetsproblem mellan blockkedjor. För att uppnå detta mål, sa teamet, Polkadots lager nollkedja Reläkedja kommer att stödja 100 parakedjor som arbetar parallellt för att skapa ett interoperabelt ekosystem.

”Ingen enskild blockchain-design fungerar optimalt för varje användningsfall. Varje kedja kommer med kompromisser som gör den bra för vissa applikationer och inte andra, säger Wood. ”Parachain-modellen skapades med tron ​​att framtiden för Web 3 kommer att involvera många olika typer av blockkedjor som arbetar tillsammans.”

Polkadot kommer att tilldela andra parachain-slots i omgångar under de kommande månaderna, med nästa batch som börjar den 23 december 2021 eller runt. Den andra batchen kommer att innehålla sex auktioner, med de sex vinnande parachains som är redo att tas ombord ”på eller runt den 11 mars, 2022.”

____

Läs mer:

– Polkadot-rallyn när teamet säger att parakedjor är redo för lansering
– Polkadot, Kusama Rally på 100 miljoner USD Parachain Lease Auktionsnyheter

– Top ICO 2017, Polkadot, för att starta ett viktigt experiment
– Varför är Polkadot Mainnet News viktiga för blockkedjeadoption?

– Polkadot-token står inför ett avgörande ögonblick när det sätter sig i topp 10-klubben
– Polkadot-investerare är inte imponerade av Tether NewsSource link