Intels Bitcoin Mining Surprise, Crypto Mortgage, BNB Burn + fler nyheter


Källa: Adobe/Sundry Photography

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Gruvnyheter

 • Den 23 februari, ett amerikanskt multinationellt företag och teknikföretag Intel har en presentation planerad under ISSCC-konferensen för att skissera en ny ”Bonanza Mine”-processor — ett nytt chip som beskrivs som en ”ultra-lågspänning energieffektiv Bitcoin-gruvdrift ASIC.” För närvarande är det inte klart om Intel kommer att släppa Bonanza Mine-chippet som en produkt för allmänheten eller om det förblir begränsat till ett forskningsprojekt. Men med tanke på att chipet är i det ”markerade Chip Releases: Digital/ML”-spåret och Koduris kommentarer, är det logiskt att förvänta sig att dessa chip kommer att erbjudas kunder inom en snar framtid, enligt Tom’s Hardware.
Källa: ISSCC
 • Tillverkare av gruvrigg Bitmain lanseras Antminer S19 Pro+ Hyd., som markerar företagets första produkt som kombinerar vätskekylningsteknologi tillsammans med ökad hashpower. Gruvmaskinen kommer att ha ett hashrate på 198 TH/s, effekteffektivitet (vid 35°C) på 27,5 joule per terahash (J/TH) och kommer att förbruka 5445 watt effekt, sa de.

Adoptionsnyheter

 • Finansiellt teknikföretag Milo tillkännagav sitt nya kryptointeckning, som gör det möjligt för kryptoinvesterare att använda sina digitala tillgångar för att köpa amerikanska fastigheter. Milos kunder borde kunna lova sina BTC att köpa egendom och kvalificera sig för en 30-årig kryptointeckning.

Utbyter nyheter

 • Binance meddelade att de har slutfört sin 18:e binance coin (BNB) tokenbränning, där totalt 1,68 miljoner BNB (781,6 miljoner USD) togs bort från cirkulationen. Till skillnad från deras tidigare kvartalsförbränning, beräknades antalet tokens som togs bort för detta kvartal automatiskt enligt Auto-Burn-formeln.

Nyheter om investeringar

 • Investerings företag Blossom Capital samlade in 432 miljoner USD för att stödja tekniska startups i tidiga skeden i Europa, varav en tredjedel har öronmärkts för kryptoinvesteringar, enligt Bloomberg. De sa att de letar efter att investera inte bara i kryptotillgångar, utan även i företag som utvecklar kryptoinfrastruktur.
 • Decentraliserat finansprotokoll (DeFi). Hubble-protokollet samlade in 10 miljoner USD precis innan lanseringen av huvudnätet planerad till den 28 januari. De tillade att de kommer att utnyttja detta stöd för att utöka sitt team och DeFi-erbjudanden över 2022.
 • Social handelsplattform SPACE Metaverse samlat in en ospecificerad strategisk investering från Binance Labs, inkubatorarmen för den stora kryptobörsen Binance. Projektet tillåter användare att designa sina egna virtuella handelsutrymmen för spel, konst, mode, musik och mer.
 • Esports engagemangsplattform Yesports sa det har tagit in 2,25 miljoner USD i en övertecknad seedrunda ledd av investerare som inkluderar Polygon Studios, Alfabit, Kernel Ventures, och Kosmos. De insamlade medlen kommer att gå till utvecklingen av deras icke-fungibla token (NFT)-baserade esportmarknadsplats och esportfokuserade metaverse.
 • NFT spelplattform Balthazar samlade in 3 miljoner USD i sin första token-försäljning till en värdering av 30 miljoner USD, samt öppnade en privat token-försäljningsrunda, höjde 8 miljoner USD och stänger nästa månad.
 • Decentraliserad reservvaluta OlympusDAO har samarbetat med DeFi-protokollet Balanserare att migrera sin likviditet till Balancer-protokollet. Denna migrering ger Olympus Pro-partners en väg att utnyttja Balancers Liquidity Bootstrapping Pools (LBPs) för att genomföra inledande insamlingar denominerade i OlympusDAOs inhemska token OHM, som sjönk nästan 70 % på en månad.

Reglernyheter

 • Indiens premiärminister Narendra Modi efterlyste globalt samarbete för att ta itu med utmaningarna med kryptotillgångar. Han liknade krypto med störningar i leveranskedjan, inflation och klimatförändringar och efterlyste kollektiva, synkroniserade åtgärder.
 • Den brittiska regeringen planerar att låta marknadsföringen av kryptotillgångar omfattas av lagstiftningen om finansiell marknadsföring, vilket kommer att göra marknadsföringen av kvalificerade kryptotillgångar föremål för Financial Conduct Authority (FCA) regler i linje med samma standarder som andra finansiella kampanjer såsom aktier, aktier och försäkringsprodukter hålls till. Detta är planerat för att minska riskerna för konsumentskador, för att säkerställa att människor har lämplig information för att fatta välgrundade investeringsbeslut, heter det i tillkännagivandet.

Säkerhetsnyheter

 • Tvärkedjebro Flerkedja sa användare som inte uppdaterade sina godkännanden enligt instruktionerna har utnyttjats och har förlorat 445 inslagna eter (WETH) (1,4 miljoner USD). Projektet hade varnat sina användare för att ta bort godkännanden för sex tokens, annars skulle deras tillgångar utsättas för en säkerhetsrisk.

Karriärnyheter

 • Leverantör av kryptobetalningstjänster Bitpay tillkännagav Jim Lester som företagets första Chief Operating Officer (COO), med uppgift att övervaka företagets blockchain-produktinnovation. Lester har tidigare varit VD och styrelseledamot för ThingTech, där han ansvarade för det övergripande strategiska genomförandet av verksamheten.

Source link