Institutional ackumulation Bitcoin Resilience – Bitcoin Magazine: Bitcoin-nyheter, artiklar, diagram och guiderTeknik för distribuerad ledger har bara skrapat på ytan av dess potential, och bitcoin tar på många sätt dessa möjligheter fram i rampljuset, så mycket att det har utlöst en aldrig tidigare skådad global adoption.

Dessutom är den växande institutionella omfamningen en kraft att räkna med, och MicroStrategys ackumulering är bara ett starkt exempel på den accelererande köptakten. VD Michael Saylor har varit en stark förespråkare för tillägg av företagsbalansräkningar och institutionell acceptans, och har till och med övertygat Elon Musk att lägga till över 1,5 miljarder dollar av den avgörande kryptovalutan till Teslas statskassan.

Även om bitcoin-entusiaster kan se utvecklingen som motsägelsefulla deras uppfattning om decentralisering, på många sätt kan en större institutionell famn faktiskt stärka bitcoins attraktionskraft och med tiden dess motståndskraft. Vad som kan gå förlorat på decentraliserings- och inklusivitetsmästarna är bitcoins fortfarande branta inlärningskurva som hindrar deras vision från att förverkligas fullt ut. Institutionella investerare kan – överraskande nog – inneha nyckeln till att frigöra dess potential genom att främja bättre metoder för förvaring av tillgångar, akilleshälen i den nuvarande plånboksstrukturen.

.Source link