Instagram funderar på att integrera NFTs i sin plattform


Källa: Alessandro Paluzzi / Twitter

I ett försök att göra icke-fungibla tokens (NFT) mer tillgängliga för en bredare användarbas, kan foto- och videodelningstjänster för sociala nätverk Instagram undersöker sätt att integrera sådana tillgångar i sin sociala medieplattform, enligt ledande företagsrepresentanter.

Adam Mosseri, chef för Instagram, svarade på en NFT-relaterad fråga under en fråga mig vad som helst-session. sa Det fanns ”inget att meddela ännu”, men att plattformen har undersökt att göra NFT:er ”tillgängliga för en bredare publik.”

”Jag tycker att det är en intressant plats som vi kan spela på, och också ett sätt att, förhoppningsvis, hjälpa kreatörer”, enligt Mosseri.

Plattformen beräknas ha mer än 2 miljarder aktiva användare per månad över hela världen, per data som erhållits av CNBC, vilket potentiellt underlättar ett massivt tillflöde av kreatörer och ägare till NFT-gemenskapen.

Instagram ägs av sociala mediejätten Facebooks moderbolag Meta Plattformar efter affären 2012 där man förvärvade plattformen för en kombination av cirka 1 miljard USD i kontanter och aktier.

I förhållande till den senaste utvecklingen har apputvecklaren Alessandro Paluzzi delad skärmdumpar som indikerar att Instagram har arbetat med att lägga till en Collectibles-funktion till sin app, vilket gör det möjligt för användare att köpa och sälja NFTs med plattformen.

Genom att ta del av den globala digitala konstmarknaden kan Instagram säkra ytterligare en viktig inkomstkälla för sin verksamhet, på samma sätt som traditionella konstsäljare har diversifierat sina intäkter tack vare NFT.

Senast brittiskt auktionshus Christies meddelat att det förväntade sig att generera cirka 7,1 miljarder USD i total försäljning i år, bolagets högsta resultat under de senaste fem åren, och mer än 54 % över 2020 års försäljningssiffra. NFT representerar en ökande andel av auktionshusets försäljning, med nära 150 miljoner USD i intäkter genererade i år. Bland annat auktionerade Christie’s framgångsrikt ut ”EVERYDAYS: THE FIRST 5000 DAYS” av digitalkonstnären Beeple i mars förra året, där NFT köptes för hela 69,35 miljoner USD.

____

Läs mer:

– Kinesiska tekniska jättar redo Metaverse, NFT-rörelser trots regulatorisk granskning
– Bitwise, Nexo Lägg till finansiella produkter för rika NFT-investerare

– Även detta hydraulikföretag tar Crypto, DeFi, NFT och Metaverse plunge
– Här är ”Metaverse-Ready Sneakers and Collectibles”-skaparen Nike förvärvade

– Investerare köper 330 Adidas NFTs med smarta kontrakt – 328 mer än taket
– NFTs orsakar blodbad i den senaste South Park Special

Source link