”Insane Luck at Work” som andra solo Bitcoin Miner vinner Block Race på en vecka


Källa: AdobeStock / Nadya So

En annan ensam Bitcoin (BTC) gruvarbetare med en hashratekapacitet på 116 terahashes per sekund (TH/s) har vunnit ett blockrace på Bitcoin-nätverket och säkrat blockbelöningen på BTC 6,25 plus en avgiftsbelöning på BTC 0,018 — kumulativt värd över 274 041 USD med nuvarande kurser.

Med tanke på att den totala bitcoin-hashhastigheten för närvarande ligger på över 176 exahashes per sekund (EH/s), är den lyckliga vinnarens hashrate mindre än 0,000072 % av den summan. Med andra ord, det trotsade oddsen 1 på 1 400 000 för att vinna blockracet.

Som rapporterats, tidigare denna vecka lade en ensam gruvarbetare med bara 126 TH/s till ett nytt giltigt block till Bitcoin-nätverket.

Båda dessa gruvarbetare är en del av en solo gruvpool dubbad Solo CK, som nästan har fördubblat sin andel av hashratet sedan tidigare i veckan.

På onsdagen rankades gruvpoolen på 15:e plats på listan över bitcoin-gruvpooler som står för 0,23 % av nätverket. Men från och med nu är den 13:e på listan och utgör 0,45% av Bitcoin-hashratet, enligt BTC.com.

Faktum är att den lyckliga gruvarbetaren också är en del av de nya gruvarbetarna som går med i poolen.

”Jag har sedan bekräftat att detta verkligen är en ny gruvarbetare, som gick med för mindre än 2 dagar sedan, förmodligen som svar på den andra lyckliga blocklösaren, så de har haft astronomiskt tur att lösa ett blocksolo under den tiden.” twittrade Ensam CK-administratör, Con Kolivas.

Även om vissa var oroliga för att en potentiell exploatering skulle vara på jobbet här, försäkrade Kolivas dem att det inte fanns någon exploatering, bara ”den stokastiska karaktären hos blocklösning och extremt lyckliga lösningar förväntas slumpmässigt då och då.”

Klockan 10:08 UTC handlas BTC för 44 040 USD. Den ökade med 2,6 % på en dag och 0,8 % på en vecka.

____

Läs mer:
– Solo Bitcoin Miner med endast 126TH säkrar 266 870 USD i blockbelöning
Bryt Bitcoin och Ethereum med Norton 360 Antivirus eller din Tesla

– 20 % av Bitcoin Hashrate är ”fortfarande i Kina”, hävdar rapporten
– Kazakstan lär Bitcoin Miners en läxa eftersom kaos påverkar BTC Hashrate

– Bitcoin & Crypto Mining 2022: Nya platser, teknologier och större spelare
– Bitcoin Mining Hash Rate fördubblas 2022, förutspår Compute Norths vd

Source link