Indonesisk tillsynsmyndighet varnar för erbjudanden om kryptotillgångar, försäljning av finansiella tjänsteföretag


Källa: AdobeStock / De Visu

Eftersom stora aktörer inom kryptoindustrin intensifierar ansträngningarna för att komma åt den indonesiska marknaden, är landets tillsynsmyndighet Finansinspektionen (OJK) har påmint marknadsaktörer om att finansiella tjänsteföretag inte får erbjuda och underlätta försäljning av kryptotillgångar.

Byrån sa i en tweet att kryptotillgångar är en typ av råvara som fluktuerar i värde, vilket betyder att den kan ”gå upp och ner när som helst”, och säger att folk måste förstå riskerna.

”Du måste också veta att OJK inte övervakar och reglerar kryptotillgångar,” sade tillsynsmyndigheten och tillade att kryptotillgångar övervakades av Tillsynsbyrå för råvaruterminshandel (Bappebti) av Indonesiska handelsministeriet. Bappebti har reglerat kryptotillgångar sedan 2018.

Den indonesiska regulatorn vidare uppgav att det ”bestämt förbjuder kryptofacilitering av finansiella tjänsteinstitutioner”, med hänvisning till ett citat av dess chef, Wimboh Santoso. ”OJK har strängt förbjudit finansiella tjänsteinstitutioner att använda, marknadsföra och/eller underlätta handel med kryptotillgångar,” sa Santoso.

Den senaste utvecklingen bidrar till den regelmässiga instabiliteten i den stora sydostasiatiska ekonomin när stora kryptoindustriaktörer anstränger sig för att öka sitt fotfäste på landets marknad.

Förra månaden, stor kryptoutbyte Binance bildade ett joint venture med ett konsortium som leds av MDI Ventures (MDI) för att utveckla en ny indonesisk-baserad digital tillgångsbörs, som tillhandahåller sin tillgångsförvaltningsinfrastruktur och teknologi till projektet. MDI är det multinationella telekomkonglomeratets riskkapitalarm Telkom Indonesien.

Satsningen ”är en del av Binances bredare strategi för att växa det globala blockkedjeekosystemet,” sa Binance.

Partnerskapet syftar till att säkra tillgång till mer än 170 miljoner konsumenter i världens fjärde folkrikaste land, enligt uttalandet.

____

Läs mer:
– Den indonesiska regeringen kommer att lansera Crypto Exchange för att få en bit kryptopaj
– Den gigantiska indonesiska marknaden får ”första” reglerade lokala kryptoutbyten

– Binance har undanhållit information från tillsynsmyndigheter, hävdar Reuters
– Kryptoutbyten 2022: Fler tjänster, mer efterlevnad och konkurrens

– Kryptoinvesteringstrender 2022: Brace for More Institutions and Meme Manias
– Kryptoadoption 2022: Vad kan du förvänta dig?

Source link