Indisk kryptoräkning för att reglera, inte förbjuda ”privata kryptovalutor”


Källa: AdobeStock / Curioso.Photography

När Indiens myndigheter avancerar sitt arbete med ny kryptorelaterad lagstiftning, indikerar ett dokument som släppts av den indiska regeringen att privata kryptovalutor kommer att regleras snarare än förbjudas, i motsats till tidigare förslag.

En kabinettsnotis om den föreslagna kryptovalutapropositionen säger att kryptovalutor inte kommer att erkännas som lagligt betalningsmedel i Indien, utan regleras som tillgångar, som rapporterats av den lokala TV-sändaren New Delhi Television.

Enligt planen kommer kryptobörser att tillåtas handla med kryptotillgångar, och deras verksamhet kommer att regleras av Securities and Exchange Board of India (SEBI). Ett slutdatum kommer att fastställas för kryptovalutaägare att deklarera sina innehav.

Finansiell nyhetssajt Quartz föreslår att, eftersom SEBI reglerar Indiens kapital- och värdepappersmarknad, är det möjligt att byrån inte kommer att tillåta investerare att hålla kryptotillgångar på handelsplattformar utanför Indien.

Brott mot lagen kan vara straffbart med fängelsestraff på upp till 1,5 år och ekonomiska påföljder som sträcker sig mellan 50 miljoner Rs (66 600 USD) och 20 miljoner Rs (266 400 USD) som ska tas ut av tillsynsmyndigheten, enligt dokumentet.

Samtidigt uppgav finansminister Nirmala Sitharaman nyligen att det inte fanns något beslut om att förbjuda kryptorelaterade annonser på den indiska marknaden, utan att landets myndigheter skulle fortsätta att övervaka deras innehåll.

Tidigare rapporter citerade motstridiga källor, vilket ökade marknadens osäkerhet. Medan vissa observatörer hävdade att Indiens regering kunde anta en mer nyanserad strategi för kryptotillgångar, hävdade andra att landet kunde förbjuda kryptos användning i betalningar och transaktioner.

Det första tillgängliga utkastet till lagförslaget om kryptovaluta och reglering av den officiella digitala valutan var tillgängligt för allmänheten via det indiska parlamentets officiella bulletin från den 23 november, men den senaste utvecklingen tyder på att dess omfattning har ändrats.

Lagförslagets uttalade mål var att ”skapa en underlättande ram för att skapa den officiella digitala valutan som ska utfärdas av Indiens centralbank”, men också ”att förbjuda alla privata kryptovalutor i Indien, men det tillåter vissa undantag för att främja den underliggande tekniken för kryptovaluta och dess användningar.”

Lokala industriobservatörer förväntar sig att Indiens lagstiftare slutför den efterlängtade kryptolagstiftningen under lagstiftarens vintersession som började den 29 november.

____

Läs mer:

– Indiens tvålopera fortsätter: CBDC-plan, ”privat kryptoförbud”, viss handel kanske
– Indien att definiera krypto som tillgång, förbjuda betalningar och annonser – Rapportera

– Modi säger att Bitcoin i ”fel händer” kan ”skämma bort vår ungdom” när Indien förbereder en CBDC
– Titta: VP för WazirX NFT Marketplace på NFT-trender, utmaningar, lösningar och merSource link